söndag 5 augusti 2012

De som är kvar

Tänkte gå igenom vad jag tror om pågarna som är kvar i laget från förra säsongen. Säsongen i sig vill vi helst glömma och jag hoppas att de som är kvar är medvetna om att nu gäller helt andra bullar. Här har ni dem, de tio som är kvar från jipposäsongen nummer ett:

Pontus Sjögren, mv

Pontus skulle, trodde nog de flesta, agera vettig backup till Hannu Toivonen. Det blev inte så och i slutet av säsongen var Sjögren ohotad etta. Faktum är att han gjorde sin bästa säsong på denna nivån. Jag är helt säker på att Sjögren kommer hålla hög och bra nivå kommande säsong, på senare år har Malmö blivit något av specialister på att ta fram bra målvakter ur killar som "bara" varit lovande.

Emil Carnestad, b

Emil fick inte på något sätt den hjälp han hade behövt för att göra sig rättvisa förra säsongen. Med begränsat förtroende och fallande självförtroende kunde han inte följa upp den betydligt bättre debutsäsongen. Med rätt stöd och rätt kille bredvid sig hoppas jag att han kan lyfta upp sitt spel och begränsa misstagen. Jag kan dock inte på förhand se honom som en betydande kraft i försvaret.

Stefan Lassen, b

Lassen är en back jag såg som en kanonvärvning när han kom in sent under försäsongen, en uppfattning jag snabbt fick ändra på. Men ju längre säsongen led desto bättre blev han på att inse sina begränsningar och spelade enkelt och växte igen. Han blev också bäste back i laget med sina +7 i serien och +3 i förkvalet. Mer av samma i år och vi har en given försvarsrese i dansken, men han MÅSTE spela enkelt för att han ska funka i Allsvenskan.

Alexander Ribbenstrand, b

Ribben får man nästan se som ett nyförvärv. 16 matcher lång blev hans säsong förra året innan den förstördes av skada. Den stund han fick vara med gjorde han inget stort väsen av sig framåt men tillförde desto mer i försvaret. Om hans rehab efter operationen han nyss genomgått går som planerat och han kommer in i laget tror jag att han kan bidra med kraft och stabilitet i försvaret.

Robin Alvarez, f

Robin behöver ingen presentation för gemene Malmösupporter. Han har spelat hela sin karriär i Malmö och fick inför förra säsongen ett A på bröstet. Men säsongen blev inte heller för Robin som vi, och säkert han också, önskat. Betydligt mindre förtroende jämfört med året innan då han stod för fina 37 poäng på 52 matcher. Med mer istid och större uppgifter, vilket jag förutsätter att han får, är jag helt säker på att hans spelstil kommer bidra framåt. Han bör ta ett eller ett par kliv upp från förra säsongen om han får vara hel.

André Burakovsky, f

Lill-Burra gjorde förvisso debut förra säsongen och är därmed kvar, men det var mest ströinhopp och han är bara 17 år ännu. Jag tycker att han ska få spela in sig i laget i den takt han behöver, det finns gott om tid kvar att växa. Skulle han få ett stort genombrott tackar jag inte nej, men det känns samtidigt inte helt sannolikt. Huvudsaken att han känner klubbens och tränarnas förtroende samt trivs. Med lite flyt får vi njuta av honom i några år till.

Lukas Eriksson, f

Lukas kom in helt fel förra säsongen och fick inte den speltid han behöver för att bidra. Han har dock en härlig inställning och gnetade sig kvar i laget och fick ett litet lyft mot slutet. Med större förtroende och mer istid i år borde han absolut göra 20+ poäng för att jag ska vara nöjd och det är jag helt säker på att han kommer göra också om han inte placeras i en ren checkingline.

Magnus Häggström, f

Häggström kom in sent efter att han fått lämna RBK och skulle tillföra kraft och vilja i anfallet. Det blev väl inte någon stor succé även om inställningen är helt rätt. Ska vi vara nöjda är han i ganska exakt samma kategori som Lukas, 20 poäng bör han åtminstone bidra med om han inte sätts att checka och spela 0-0.

Tomas Kollar, f

Kollar är med sina 30 år äldst i laget just nu och "åldermannen" kommer utan tvekan bli viktig i powerplay även kommande säsong. Han håller, med allsvenska mått mätt, Holmströmklass framför motståndarburen. Han har, eller hade förra säsongen, stundtals svårt att hänga med i spelet med lika manskap. Men det är smällar man får ta om man vill ha en krigare som trivs som fisken i vattnet framför mål i pp. Viktig kugge i lagbygget.

Roger Ohlsson, f

Roger tog ett litet steg upp på stegen förra säsongen, med begränsat förtroende, och jobbar på. En kille man inte kan tycka illa om som kommit upp och gått hela vägen genom klubben. Här har Taavola och Lusth en kille som kommer ge allt oavsett var och när han sätts in. Vi ska nog inte förvänta oss några fyrverkerier, men väl ett furiöst kämpande längs sargerna.

---

Tio pågar som nu fått se en helt annan typ av ersättare för de som försvunnit komma in. Borta är allt vad prestigevärvningar och svindyra spelare. Det är ett Malmö som gått från "elitseriebudget" till hygglig allsvensk dito. Men det är också ett Malmö som har alla möjligheter att bli en finne i r*ven på våra motståndare. Istället för tvärt om, som läget var stora delar av den gångna säsongen. Mer om deras nya kamrater kommer i veckan. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics