torsdag 9 augusti 2012

Imorgon smäller det, match ett av förhoppningsvis 60+ kommande säsong

Imorgon börjar säsongen 2012/13 på allvar för Malmö. Match nummer ett går av stapeln uppe i Småland mot Troja. Visserligen är en träningsmatch aldrig mer än en träningsmatch, men visst hade det varit skönt om jag redan i morgon kan börja räta lite på frågetecknen. Vad jag inte hoppas på är att behöva stryka under några frågetecken i varje fall.

Johan Svensson (Mr. Madhawk) har som alltid faktan man behöver inför matchen. Först meddelade han hur laget formerades på träning idag: http://mrmadhawk.se/2012/august/smaskavanker-stor-i-laget.html
Senare intervjuade han Taavola som bekräftade att det är så man tänker köra i morgon och att Bergström och Rensfeldt ska vara med.

Utifrån det kan vi konstatera att "toppkedjan" blir Meijer med Persson och Kollar på kanterna. Låter på förhand intressant med stridsvagnen Kollar med dessa mer spelskickliga herrar. Behöver knappast berätta att jag är mycket nyfiken på vad de kan utföra tillsammans i match.

Storm får chans med "bättre" killar i Bergström och Alvarez. Antar att Storm ska ha Kollars roll i den kedjan. Även Alvarez kan det spelet som vi vet, Storm är ett okänt kort och likaledes ett frågetecken för mig. Om han visar sig vara ett utropstecken hade jag INTE gråtit över det om vi säger så. Tendenser lär synas inom ett dygn.

Rensfeldt med Häggström och Hetta känns som ett enda stort frågetecken, ska helt klart bli spännande att se vad deras uppgift blir. Jag räknar med något mer defensivt från dem i varje fall.

Ohlsson med Jadeland och Ericsson är helt klart en kedja som skulle kunna producera på Allsvensk nivå, men även hålla tätt och spela 0-0. Såväl Jadeland som Ericsson har producerat bra i serien förut. Om Rensfeldts lina känns defensiv känns Ohlssons mer både och. Knappast en topproducerande men inte heller på något sätt ofarlig. Spännande som sagt!

Backparen då? Tja, vad ska jag säga. Känns klokt att placera Hersby med Lassen i varje fall, de lär känna varandra och förstå varandra på isen. Hersby är annars, som sagt, ett av de största frågetecknen jag har.

Björk och Bødker känns som ett gediget backpar, inga krusiduller så att säga. Om någon av dem skulle vara mer offensiv är det självfallet dansken.

Olsson med Carnestad känns som pappa med lärling i min bok. Överstabile Olsson ska nog stabilisera den ibland något vilsne Carnestad, känns också klokt att sätta dem med varandra nu i första träningsmatchen.

Andersson och Anderson känns svårbedömt, mest för att dubbelesset är så ung och orutinerad. Jag har lite svårt att se honom göra skillnad redan nu. Jag tror jag hellre placerat honom med en stabil herre som Olsson och låtit Anderson spela med Carnestad. Samtidigt förstår jag att det måste laboreras en massa nu på försäsongen.

Oavsett hur spelarpusslet läggs imorgon och framöver, det ska bli GRYMT kul att få matcher för laget igen. Imorgon smäller det och jag önskar mig full från 19:00 i morgon fram till sista seriematchen framåt våren.

Om ni missat mina funderingar kring nyförvärv och kvarvarande manskap hittar ni dem här:

De som är kvar
Nykomlingarna i försvaret
Nykomlingarna som ska göra det framåt

---

Dagens stora nyhet med Malmöanknytning att Jesper Mattsson lägger av för gott(?). Hoppas att han kommer få en officiell hyllning någon gång under säsongen nere i Arenan. Det känns lite tråkigt att hans återkomst till Mif inte blev som vi alla velat, framför allt jippot från förrförra säsongen där han hängdes ut och skickades iväg. Kändes bra att han åtminstone kunde återkomma och göra en ganska bra avslutningssäsong så avskedandet inte blev det sista han fick vara med om i klubben som spelare. Men sånt är livet och hans insatser för klubben är av högsta klass sett över karriären. Båda SM-gulden och Europacup guldet var han med och bärgade, en sann ikon vars minne för alltid kommer finnas i våra Miffahjärtan! Tack för allt Jeppe och lycka till i resten av livet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics