torsdag 16 augusti 2012

Jussis gäng kammade noll

Vi börjar med väsentligheterna, kvällens träningsmatch mellan Malmö och Jussis Herlev. Tänkte att jag skulle få den kommenterat för mig via Everysport men tydligen har danskarna inget nät i hallen så det blev tji. Men allas vår mästerbloggare, Johan Svensson, twittrade i varje fall ut målskyttarna i periodpausen. Jo, periodpausen. Malmö gjorde 3-0 i första och sen var det färdigmålat för kvällen. Målen gjordes av Roger Ohlsson, Nicklas Jadeland och Lukas Ericsson. Detta innebär således att Axel Brage höll nollan i sin första match i den vackra tröjan. Trodde faktiskt att det skulle bli en målmässigt jämn batalj, främst för att Malmö helt enkelt tränar hårdare än danskarna. Inget jag har belägg för men däremot tar för givet. Men också för att släkten alltid är värst i hockey. Nå, nu vet vi hur det känns att vinna. Bara förlust kvar för laget att lära sig denna säsong.

Förluster kommer, givetvis. Men vi hoppas att det INTE sker i morgon då det är dags för säsongens enda(?) Skånederby. Vi hoppas att Johan Björk är tillbaka då, har en känsla av att han kan behövas mot RBK. Matchen bör ni kunna följa här, om ni inte ska upp till ladan på åkern.

---

Mer nyheter i Malmö är att Mikael Wahlberg återvänder. Jussi hade annars förhoppningar på att han skulle spela en säsong till i Herlev. Istället har Sälen skrivit på som assisterande i J18 och det är bara att välkomna honom himm, igen!

---

Dagens NHL-konfliktnytt är att Davos tydligen kommit överens med Rick Nash och Joe Thornton om det blir konflikt. Att spelare börjar säkra upp alternativ sysselsättning är inte ett bra tecken för oss som inte önskar konflikt. Spelarfacket (NHLPA) kom med sitt motbud till ägarna och vi kan bara konstatera att det nu börjar brinna i knutarna. Parterna verkar just nu inte vara intresserade av någon lösning. Känns som att sannolikheten för konflikt ökar för varje dag istället för tvärt om, tyvärr. Det är lika bra att vi räknar med konflikt, frågan är nu hur lång den blir. Knappast en hel säsong igen, eller? Den som lever får se...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics