fredag 17 augusti 2012

Malmö segrade mot svartgrönt!

Så är säsongens enda(?) Skånederby avklarat, ett derby som Malmö vann efter straffar. Noterade att Lusth var missnöjd med effektiviteten mot Herlev igår. Då måste han vara än mer missnöjd ikväll. Det bjöds på flera powerplay bland annat 45 sekunder i fem mot tre, men inga mål. Det brändes öppna mål och man sköt helt utan sikte. Det är TUR att det bara är försäsong, annars hade jag blivit vansinnig på oskärpan i avsluten. Det ska givetvis sägas att svartgrönts bästa värvning utan konkurrens, Martin Gerber, visade varför han är deras viktigaste spelare. Han kommer tveklöst rädda många sköna pinnar åt lillasyster i vinter. Men ska vi vara ärliga var faktiskt Pontus Sjögren ett nummer större ikväll. Han släppte inte förbi sig några puckar alls, medan Gerber släppte två i straffläggningen.

Enligt rapporten och folk som såg var det en riktigt bra batalj, absolut med tanke på att det bara var en träningsmatch. Men PP måste börja komma igång nu, jämfört med förra årets variant av spelformen liknar det bara kattpiss faktiskt. Men det har inte tränats speciellt mycket på spelformen, varför vet jag inte. Känns som A och O i hockey att ha ett bra PP för att få de där enkla "gratis målen". Hoppas verkligen att det kommer nötas nu med kvällens match i minne.

Oavsett är det härligt att piska RBK, eller svartgrönt som jag ämnar kalla dem framgent, träningsmatch eller ej. Och att dessutom göra det i deras hemmahall och med dem som nyblivet ES-lag. Och inte minst eftersom det på intet sätt syntes på isen att det skiljer en serie mellan lagen, det är skönt och nu är vi bäst i Skåne igen. Oavsett serietillhörighet.

Mattias Persson gjorde den avgörande straffmålet. Även Ludvig Rensfeldt satte en straff.

---

I övrigt var det en matchtät afton för våra allsvenska konkurrenter. I skuggan av det heta Skånederbyt fick vi följande resultat:

Djurgården - Bern (ET) 4-1
HC Sankt Petersburg - Västerås 1-5
Tingsryd - Storhamar Dragons 2-2
Örebro - Almtuna 6-1
BIK Karlskoga - Vita Hästen 8-1

Örebro imponerar verkligen hittills, inget snack om den saken. Undrar hur det kommer gå när Malmö möter dem nästa söndag. Känns just nu som ett betydligt större kraftprov än vad derbyt visade sig vara ikväll.

---

En vecka till nästa match, det kommer garanterat nötas både det ena och andra under den tiden. Om en vecka återstår det att se om träningen går att utnyttja i praktiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics