fredag 10 augusti 2012

NEDSLÄPP

Premiärnerver, någon?

Dagen är här! Timman är snart slagen! Ikväll, klockan 19:00, släpps pucken för säsongen 2012/13 om än bara för en träningsmatch. Tittar snabbt in på Trojas hemsida för att se vad som sägs inför match från klubbens sida. En ganska intetsägande text där vi kallas för Red Hawks och Mats Lusth för skeppare. Lusth borde snarast kallas styrman, då Taavola är Redhawks skeppare om vi nu tvunget ska prata i sjötermer. Vad gäller laget få vi bara reda på att det inte råder någon tvekan om att de tagit ett steg framåt. Om vi ska ta Jerry Andersson (sportchef) på orden gäller det att vi tagit åtminstone två steg eftersom vi torskade båda mötena uppe i Ljungby förra säsongen.

Går man istället in på Malmös digitala hemvist får vi reda på ungefär samma saker om motståndarna och att vi själva tränat på hårt med dubbla ispass under de senaste, knappa två veckorna. Det är lite så, man kan inte säga mycket eftersom det egentligen inte finns något att ta på. Inga andra matcher att luta sin kunskap mot och inga trender över huvud taget. Det är det som gör säsongspremiären så spännande och oviss. Och även om en träningsmatch bara är en träningsmatch vill man ALDRIG förlora. Och som jag konstaterade ovan var förlora just det vi gjorde på bortaplan, båda gångerna förra säsongen. Själv tror jag benhårt på seger ikväll, något annat finns inte och egentligen gör det aldrig det. Dessvärre är förluster en del av sporten och man får lära sig att leva med skiten, även om det känns svårt.

Om du inte tillhör den skara supporters som beger sig upp för att se matchen, likt mig. Kan man följa den direkt, textledes. Christian Winnberg rapporterar matchen här och jag kan varmt rekommendera att följa om Du inte nöjer dig med att konstatera resultatet senare. Angående frågan i rubriken kan jag villigt erkänna att jag, trots att inte ett endaste litet poäng ska delas ut, har lite nerver. Kommer laget fungera? Kan vi försvara oss på ett förtroendeingivande sätt till skillnad från förra säsongen? Kommer årets spelskickliga spelare någonsin släppa pucken? Kan vi göra mål över huvud taget? Snart, mina vänner, snart får vi våra frågor bitvis besvarade. Om ca två timmar rullar säsongen igång på allvar. Som vi har väntat, som vi har längtat! Full fart framåt! Kämpa Malmö!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics