lördag 11 augusti 2012

NHL-lockout, bra eller anus?

Ni kommer ihåg hur det blev sist, eller hur? Säsongen 2004/05 när vi hade Björn Kinding i båset, till att börja med. Vi hade ett på pappret ganska intressant lag, absolut bra nog för att undvika Kvalserien kan man tycka. David Petrasek, Peter Andersson, Mika Hannula, Markus Matthiasson, Kim Staal, Björn Melin, Mikael Wahlberg, Mikko Luoma och Frans Nielsen var alla bra till mycket bra Elitseriespelare. Under fanns det flera till som höll helt ok klass. Så blir det lockout och alla lag, utom Mif och HV71, går bananas och slänger upp namn, efter namn i en klass som vida överglänser våra. Förvisso hänger vi med hyggligt första 10 omgångarna, långt bakom toppen men absolut med slutspel inom räckhåll. Sen sker en lång rad av mer eller mindre bedrövliga försök att hänga på i vävningskarusellen. Ni minns hur det slutade? Trea i Kvalserien och ut.

Nu står vi där igen, med en lockout som klar möjlighet och med ett lag som ser helt klart intressant ut som kan komma att bli urvattnat vid en stjärninvasion. Låt vara att det knappast blir som förra gången då KHL säkert kommer attrahera betydligt många fler stjärnor än Elitserien gör. Men Elitserielagen kommer fylla på med "sina" spelare och därmed få spelare över. De överblivna kommer spilla över i Allsvenskan osv. Jag gillar inte detta, då det inte har med något långsiktigt tänkande att göra. Det är spelare som kommer hit BARA för att de måste och inte för att de vill. När de drar vidare lämnar de hål i trupper bakom sig och möjligen dränerade konton.

Det är så dubbelbottnat. Man vill se lirarna, man vill ge unga killar chansen att få träna med dem. Men samtidigt är det tråkigt att just dessa unga killar får stå tillbaka när desperata sportchefer försöker "värva ikapp". För Malmös del tror jag egentligen inte att en lockout kommer få så stora konsekvenser, absolut inte så stora som senast. Dels för att vi nu spelar i en serie som inte attraherar speciellt mycket bra spelare alls, på den nivån alltså. Och dels för att det finns många lag i serien som inte ens skulle ha råd att skaffa bra importer om de ville. Det skulle säkert innebära att alla chanser på avancemang var borta, men det kan man leva med. Finns en del spelare vi skulle kunna få till oss, om det finns pengar. Den stora frågan är om de vill spela i Allsvenskan? Skulle tro att de vill spela på så hög nivå som det är möjligt. Drömmen om det blir lockout hade givetvis varit om vi kunde få Frans Nielsen, Magnus Pääjärvi och Christopher Nihlstorp eller Henrik Karlsson till oss.

Min åsikt är helt klart att det bästa vore om det INTE blir någon konflikt. Att serierna spelas som de ska på alla nivåer och överallt. Då kan det ALDRIG bli något gnäll om att man ska ha ett tak för hur många man får ta in, att det blir snedvridet osv. Om jag fick bestämma, ingen konflikt och inga NHL-lirare i svenska rinkar. Vad tycker DU? Rösta gärna här under!webvoter poll
NHL-lockout, bra eller anus?

Anus
Bra
Bryr mig inte


    View results

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics