måndag 13 augusti 2012

Ny vecka, tempen ökar

Unge herr André Burakovsky är som vi all vet iväg med J18-landslaget. De inledde Ivan Hlinka Memorial Cup idag med match mot Slovakien. Sverige vann övertygande med 7-3 och Burra stod för ett mål och en assist. Letade som en idiot efter matchbilder på nätet men fick inte fram något i skrivande stund. Det kan i och för sig kvitta, vi kan konstatera att vi ännu en gång har en ung och mycket lovande grabb under kontrakt. Låt oss hoppas att vi kan utveckla den talangen och att han vill stanna med oss ett bra tag till.

---

Träningsmatcherna rullar vidare för våra motståndare, idag tog Tingsryd emot nykomlingarna Karlskrona som fortsätter vinna. 1-2 skrevs siffrorna till. Jimmie Svensson (31 matcher i Malmös A-lag 03/04) sköt ett mål för gästerna medan hemmalagets mål gjordes av Tomas Larsson.

---

Idag släppte Viasat schemat för de första månaderna av TV-matcher, något Johan Svensson var ute med först. Så är han också steget före, som vi alla vet. Här hittar ni matcherna som sänds på Viasat och TV10 hur som helst: http://www.hockeyallsvenskan.se/nyheter/2012/8/viasat-hockey-har-valt-tv-matcher

---

Ett lästips så här på måndagskvällen är Robert Petterssons blogginlägg på Hockeysverige.se om ett eventuellt slopande av begränsningen av icke EU-spelare i Sverige. Något som Håkan Loob lobbar för här. Inlägget är i sann Pettersson-anda båda underhållande och tänkvärt. Jag håller med om att begränsningen ter sig ganska absurd med tanke på att vi kan ta in hur många spelare som helst, förutsatt att de har EU-pass med sig in. Att göra skillnad på vad som står i passet känns bara löjligt, faktiskt. Det andra alternativet är givetvis att ha en maxkvot på utländska spelare överhuvudtaget, men det lär inte vara genomförbart med tanke på EU-reglerna om fri rörlighet på arbetsmarknaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics