onsdag 8 augusti 2012

Nykomlingarna som ska göra det framåt

Sju nyförvärv ska ersätta alla de stjärnor och "stjärnor" som försvunnit. Till det bättre eller en försvagning? Tja, en kille som Linus Klasen är givetvis inte jättelätt att ersätta, medan en som Dragan Umicevic i den klass han var här är en barnlek att ersätta. Oavsett vad är detta vad jag har för funderingar på förhand om de nya på forwardplats.

Alexander Bergström, c/f

Alexander har växt ut till en kompetent spelare på allsvensk nivå under de senaste säsongerna och har levererat bra med poäng och på en stabil nivå. Det enda som talar mot att han ska fortsätta på den vägen kommande säsong är väl just att han nu spelar i Mif. Det har ju varit lite så, men det är ganska orättvist att jämföra årets A-lag med de vi haft på senare år. Nu kommer inte bra spelare från Allsvenskan till Mif för att understödja så kallade stjärnor. Alltså ser jag att Bergström ska vara en stabil poängplockare och förväntar mig det också.

Henrik Hetta, f

Hetta är en "Lusth värvning" såtillvida att han tog med sig honom från Olofström. Har gjort mycket poäng i Division 1 och stundtals väldigt mycket poäng. Tror inte att vi ska ha allt för stora förväntningar på att det blir en poängspruta även i Allsvenskan. Tror mer att han får finna sig i att bli gnetare i de lägre kedjorna. Blir givetvis gärna överraskad men förväntar mig det inte. Här finns det nog risk för att han kanske inte stannar säsongen ut, om han inte ger sig fan på att han ska in i serien och är beredd på skitjobbet.

Sebastian Meijer, f/c

Meijer är ännu en spelare som bevisat sin kompetens i Allsvenskan om och om igen. Att han ska göra det även i Mif ser jag som en självklarhet och han är en av de som ska bära laget genom poängproduktion i de övre regionerna. Meijer är troligen beroende av att ha någon tung forward bredvid sig som kan bana väg för sig i spelet fem mot fem. Det är en tränarfråga givetvis, men rätt utnyttjad kommer han garanterat vara en viktig och poänggivande tillgång i truppen.

Mattias Persson, f

Hemvändaren nummer ett och killen som ska axla Linus Klasens mantel på isen. Och vet ni, jag tror inte han kommer få några problem med det över huvud taget. Visst, Klasen är en bättre spelare totalt sett men på denna nivån tror jag inte att det skiljer många millimeter mellan dem bortsett från lönekuvertet. Klasen kommer vara bättre i Luleå än vad han kunde vara i Malmö och Allsvenskan. Persson kommer vara bättre i Malmö än han var i Luleå och därmed borde det vara win-win för klubbarna. Att Persson dessutom är en genuin Malmöpåg och kan backa upp orden med att "det känns perfekt" till skillnad från Klasen är en OÖNDLIGT stor fördel för klubben och laget. Persson kommer vara en sevärdhet i Arenan, var så säkra. Utan skador och bra komponerad kedja bör vi vänta oss en en pinne per match i snitt.

Ludvig Rensfeldt, f/c

Stor kille som gjorde bra ifrån sig i Bofors (de hette så då) för två säsonger sedan under en kortare utlåning. Annars helt oprövad på denna nivån i Sverige. 16 matcher för sin moderklubb Brynäs i Elitserien som 18-åring utan att göra några större avtryck. Gjorde en ok säsong i OHL senast och det är svårt att veta riktigt vad jag ska förvänta mig. Jag hoppas att han kan bidra med kraft och vilja i tredje-fjärdekedjan åtminstone. Han är utan tvekan intressant och det finns potential, men om han är redo för större uppgifter just nu känner jag mig tveksam till. Ska hur som helst bli spännande att se honom och bilda sig en bättre uppfattning om vad han kan tillföra.

Frederik Storm, f

Danskar har vi bra erfarenhet av på forwardsplats. Med undantag för Lasse Degn har vi bra resultat av de danskar som spelat regelbundet i A-laget. Men min känsla är att vi knappast kan förvänta oss något mer än fjärde- eller max tredjekedjan för denne herre. En värvning som på förhand är lite svår att förstå för mig, men det är möjligt (eller det måste vi väl tro) att Sylvegård vet något som inte jag vet. Hoppas att mina frågetecken på denna spelare också kan rätas ut.

Nicklas Jadeland, f

Ännu en hemvändare och ännu en som kommer tillbaka som en mycket kompetent och rent av bra allsvensk spelare. Jadeland var helt ok när han lämnade Malmö men det var ett annat klimat för unga ickestjärnor då än vad det är från och med denna säsong. De fem senaste åren har han utvecklats till en toppspelare i Oskarshamn och nu är det alltså meningen att han ska fortsätta på den inslagna vägen på himmaplan. Det kommer han säkert göra, ingenting tyder på något annat. Lite beroende på i vilken omgivning han placeras bör vi kunna förvänta oss en hel del poäng från Nicklas i vinter.

---

Allt som allt tycker jag att Sylvegård värvat klokt och bra i offensiven. Åtminstone fyra av nyförvärven håller mycket bra Allsvensk klass att lägga till de som är kvar och håller hög klass. Alltså finns alla förutsättningar att få ihop välbalanserade kedjor som kan utföra sina uppgifter på bästa sätt. Finns flera frågetecken men jag ser nog att det är viktigare att de som varit utropstecken i Allsvenskan förr fortsätter med det. Om sedan något frågetecken kan bli utropstecken kan vi få en rolig vinter i Malmö Arena. Kommer krävas mycket jobb, men det tror jag alla är införstådda med. Nu ser vi fram emot att se lite träningsmatcher för att se vad laget kan formas till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics