söndag 19 augusti 2012

Veckosammanfattning

Dags att sammanfatta en ny vecka, men innan ni ska få botanisera bland mina inlägg några nyheter som kan vara av intresse. Carl Söderberg drabbades av matchstraff i Linköpings förlust mot Vienna Capitals och detta innan en minut gått av matchen. Hör inte till det normala att Söderberg åker för matchen!

---

Idag har Division 1-klubbarna bildat en egen organisation likt Hockeyligan och HockeyAllsvenskan. Hockeyettan som centralt ska försöka höja intäkter via sponsring och liknande. Helt klart ett vettigt steg att ta för att höja statusen på serierna. Man kan inte säga annat än att HockeyAllsvenskan gjort underverk för landets näst högsta serie. Från medioker med några bra lag till en underhållande och relativt jämn serie. En serie som ger klubbar likt svartgrönt möjligheten att ta sig upp via Kvalserien utan att för den delen vara favoriter i HockeyAllsvenskan. Det finns helt enkelt inga skrattmatcher längre utan man får behålla tempo och intensitet serien igenom för att ha en chans. Inga lag lallar sig igenom längre, som Malmö gjorde 2005/2006. Man kan hoppas på en liknande utveckling för Hockeyettan för att stärka svensk hockey.

---

Dagens enda träningsmatch med allsvenskt deltagande var Asplöven-Kiruna som slutade 4-3.

---

En intressant vecka fick vi vara med om, två träningsmatcher där segern mot svartgrönt var den skönaste och mest givande för framtiden skulle jag tro. Här har ni veckans inlägg om ni missat något:


Kommande vecka blir idel träning fram till fredag-söndag då det vankas cup uppe i Olofström. Motståndarlag är Olofström, Karlskrona och Örebro. Framför allt ska det bli intressant att få reda på hur vi står oss mot Örebro, som gått som tåget hittills på försäsongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics