fredag 14 september 2012

Ännu en blåställsseger!

IF Malmö Redhawks vs. Mora IK 4-3

Med Örebromatchen i färskt minne blev jag i det närmaste chockad över hur tillbakapressade vi blev inledningsvis av matchen. Satt faktiskt bara och väntade på att det skulle ringa bakom Axel Brage, men med tur och jobb höll vi buren fri från påhälsning av gummitrissan. Med hjälp av ett pp i slutet av perioden kom vi in lite i matchen och kunde lyfta oss. Men jag tyckte att första perioden var KLART Moras. De vände snabbt och tog sig lekande lätt in i anfallzon, vi fick verkligen slita ont.

Andra perioden inleddes inte speciellt bra heller men samtidigt verkade Mora bränt den enegi som krävdes för att trycka på så hårt son i första. När vi sen fick snabb utdelning och gick till 2-0 inom en minut kändes det som att luften skulle gå ur Mora helt. Så blev det inte, alls. Mora vände nästan lika snabbt genom ett bra pp mål och ett mål som Brage absolut ska ta 99 dagar av 100. Nu var jag istället rädd för att Mora skulle få luft under vingarna och vända på steken helt. Denna version av Malmö fungerar dock inte så vad det verkar. Man fortsätter jobba oavsett hur det ser ut. Även när spelet nästintill havererar sliter man som djur för att inte släppa till bakåt. Kvällens målgigant med två fullträffar, Lukas Ericsson, såg till att vi ännu en gång tog ledningen och höll den perioden ut.

Tredje som inleddes med pp fick absolut sämsta möjliga start, vi släpper in ett mål i numerärt överläge. Denna sekvens är i stora drag det jag måste vara missnöjd med ikväll. Släppa in i pp är ALDRIG någonsin ok, inte idag heller. Helt onödigt att bjuda in motståndarna på det viset. Men Moras bränsle var slut, de orkade inte komma upp i de långa och jobbiga anfall de gjorde i början. Samtidigt som vi ökat intensiteten avsevärt. Flera gånger fick vi tung press på dem och inte minst kedjan med Ericsson och Magnus Häggström som var planens absoluta giganter framåt ikväll. det matchvinnande målet prickas in av Sebastian Meijer från ett läge som inte är något läge. Ett riktigt flytmål där han bara drar pucken på mål från långt ut vid långsargen och lite flipperstuds på Moraback så var målet ett faktum. Sen krigar Malmö ner Mora resterande knappa tio minuter.

Jag är helt säker på att den månghövdade publiken (störst i hela hockeysverige hittills denna säsong, 8056) gick mycket gladare från arenan i kväll än vid många segrar från förra säsongen. Här fick de se ett lag som spelar som en enhet och sliter rövarna av sig för att täcka upp. Klart att det sker misstag, som när unge André Burakovsky sätter upp en Morakille mitt i slottet med en perfekt macka. Men det köper man, för han är ung och måste få lära sig den hårda vägen. Man hade INTE köpt det om Linus Klasen gjort det i fjol, med all rätt. Efter att ha sett dessa två inledande matcher kan jag bara konstatera att laget kommer sälja sig dyrt i år. Förluster kommer, men inte på grund av att vi inte gör jobbet. Moralen i laget måste ökat massor av procent efter dessa två segrar, man vet att man är inne på helt rätt väg.

Önskar bara att Mattias Persson hängt det underbara läge han fick av Ludvig Rensfeldt som vann puck genom att åka ifrån sin spelare och sno pucken, för vi hade behövt få igång Persson. Han är här för att göra mål. Men å andra sidan, det spelar ingen roll vem som gör dem så länge vi gör dem. Nu blir det hela fem dagras "vila" för laget innan man ska upp till Karlskrona på onsdag. Gäller att tugga detaljer på träning och göra det med koncentration. Ikväll njuter vi av att leda serien, och vi njuter av att vi har fått ett RIKTIGT hockeylag som representanter för vår klubb. Mycket hjärta i detta gäng och det är underbart att se, oavsett skönhetsfläckar.

---

Statistiken är också uppdaterad, in och få ert sifferbegär tillfredsställt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics