lördag 29 september 2012

Blir det några poäng denna vecka?

Imorgon är det dags för veckans tredje match och sista chans att få några poäng med oss över huvud taget. Innan veckan sa jag att sex poäng måste vara marginalen för godkänt betyg, således är det redan kört. Frågan är om vi ska få underkänt eller bara ett kryss i betyg. I stora drag gör vi en helt ok insats mot Djurgården igår, men i denna bransch mäts inte framgång i bra insatser utan poäng i tabellen som vi vet. Därför är det, om inte absolut nödvändigt, väldigt viktigt att ta poäng i morgon. Det finns stor risk att det redan satt sig i spelarnas huvud att vi inte kan göra mål. Blir det en hög mur att ta sig över finns även risken att defensiven börjar darra. Ett gjort mål på två matcher är i stora drag vad vi bör göra per period, tre insläppta på två matcher är bra eller mycket bra.

Imorgon testas kanske Lukas Ericsson, med tanke på vårt facit UTAN honom kanske det hade varit bra om han kunde spela. Skämt åsido är det så klart andra som bör kliva fram, så som Frederik Storm gjorde igår. Distinkt och snyggt, inga krusiduller precis som det ska vara. Och, som många andra påpekat på nätet, det är dags att rulla friskt bland pp-folket. Hockey är ett snabbt spel och besluten bör vara lika snabba i båset. Levererar man inte bör andra få chansen att visa vad de kan uträtta. Det kan OMÖJLIGT bli sämre än det är just nu i pp, helt omöjligt.

---

Två matcher i HA i eftermiddag. Oskarshamn piskar Karlskoga på bortais med 5-4 och går därmed upp i serieledning. IKO är RIKTIGT bra i år och vår seger mot dem framstår nu som än starkare än vad den gjorde när den kom. Ett hett daladerby där även Mora IK vinner borta mot Leksand, även om det där krävdes straffar för att fastställa resultatet 3-2. Dagens resultat innebär att vi halkar ner till åttonde plats och givetvis är statistiken uppdaterad.

---

Äntligen en framgång för J20 idag. 6-1 borta mot Huddinge efter bland annat tre mål av Rasmus Andersson. Kanske snart läge att lufta honom i pp i A-laget? Varför inte? Bara 15 år men rejäl för sin ålder och rightare. Eftersom R.J. Anderson ändå vägrar skjuta känns det i min bok nästan givet att testa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics