tisdag 11 september 2012

Det blir inte alltid som man vill

HockeyAllsvenskan känns svårare än någonsin att tippa. Känns som att den allsvenska Malmö vann våren 2006 inte ens är samma serie som nu. Då var det en serie man kunde lalla sig igenom om man hade ambition att gå upp, för det var inte många lag som seriöst kunde ha den ambitionen då. Bara en sån sak som att det skilde 34 poäng mellan Malmö och fjärdeplacerade RBK då. Hade ändå tänkt försöka mig på en tippning och hade den nästan klar, så kom beskedet att HockeyAllsvenskan gör en 180 och kommer tillåta NHL-proffs vid konflikt i världens bästa serie.

Att det bli konflikt känns näst intill oundvikligt, även om jag givetvis hoppas att de kan komma överens. För hur mycket jag än älskar hockey och hockey av hög kvalité kan jag inte glädjas åt att de trupper som kämpat tillsammans hela sommaren kan komma att behöva dela på sig. Känns helt och hållet givet att Djurgården, som jag hade tänkt tippa etta innan, kommer få grymma förstärkningar. Tingsryd kan få in sin Oliver Ekman-Larsson, vilket inte kommer förhindra att de kommer slåss om att undvika negativt kval. Malmö kan få in några bra eller riktigt bra killar, men på vilkas bekostnad? Vilka som borde spela kommer inte få spela? Ska André Burakovsky stå tillbaka pga sin ungdom till fördel för killar som kommer dra så fort konflikten löser sig? Ja, jag är STOR motståndare till att ta in proffsen och jag gillar absolut att Hockeyligan åtminstone hittills står fast vid sitt nej.

Så, det känns helt meningslöst att tippa en serie där jag inte har en aning om hur trupperna kommer se ut. Men, oavsett konflikt eller ej kommer garanterat Djurgården, Leksand och Örebro tillhöra toppen. Almtuna, Tingsryd och Asplöven kommer slåss i den absoluta bottnen. Karlskrona tror jag på, de har kämpat målmedvetet och är som klubb redo för detta steg. Jag tror de fixar nytt kontrakt även om det knappast blir med lätthet. Malmö? Ja, jag tror inte på något sätt det blir en dans på rosor. Jag är nöjd med 7-plats och uppåt men måste även acceptera om vi missar play off så länge vi gett vad vi kunnat genom serien. Vi såg förra säsongen hur drygt det kan vara att få ihop ett nytt lag. Vi är ett nytt lag igen men utan den typen av spets som kan ge oss segrar trots att vi spelar uselt. Vi måste gneta in poängen under den tid det tar för oss att bli ett lag på allvar.

Jag hoppas att det blir en riktigt bra serie.
Jag hoppas att NHL-konflikten uteblir eller blir kort.
Jag hoppas att Malmö kommer agera med tålamod.
Jag hoppas att jag kan känna stolthet och inte bara tomhet när vi summerar serien.
Mindre än ett dygn till nedsläpp, är ni redo? Jag är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics