lördag 15 september 2012

Djurgården välkomnade till Hockeyallsvenskan.

Det har nog varit så att de flesta Djurgårdssupporters tagit för givet att man ska rulla över landet som en lekande segermaskin, men så funkar inte Hockeyallsvenskan. Något vi, Leksand och andra fått lära oss den hårda vägen. Nu har det blivit dags för Djurgården att gå i den bistra skolan, ut på landet i små slitna hallar för att möta lag som ser det som världens roligaste match. Samtidigt som de killar som är vana vid Elitserien säkerligen inte insett ännu att man inte på något sätt kan dansa genom denna "gärdsgårdsserie". Slappna av i några sekunder och det smäller oftast i baken. Så idag blev Djurgården välkomnade till den grå vardagen på bortais i denna serie. Välkomnandet stod Troja för som därmed bärgade sin andra raka seger, samtidigt som Djurgården inkasserade sin första förlust. Jag kan bara säga, välkomna till verkligheten Djurgårdens IF.

Övriga saker värda att notera efter dagens omgång är att Södertälje fått en trist start på serien, fortfarande 0 inspelade poäng efter dagens hemmatorsk mot Oskarshamn. Asplöven tog sin första seger i landets näst högsta serie och man gjorde det mot meriterat motstånd när Leksand kom på besök till deras lilla skjul. 4-2 skrevs slutsiffrorna till och det är bara att gratulera Asplöven till sina första poäng. Leksand kommer ta sina poäng oavsett, det är jag helt säker på.

Almtuna åker på en tung torsk hemma mot Västerås. Stort övertag i puckinnehav och skott men gör man inga mål, får man inga poäng för den typen av övertag.

Statistiksidan är uppdaterad, för er som också är siffernördar!

---

För vårat J20-lag gick det inte lika bra i hemmapremiären som det gjorde för A-laget igår, 1-5 mot Frölunda är inget man kan vifta bort. Å andra sidan är det inte direkt ett lag vi ska kunna rubba heller, inte utan en hel del tur. Ny chans till hemmaseger i morgon då Färjestad kommer på besök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics