onsdag 19 september 2012

En dålig förlust, är en icke ok förlust.

Karlskrona HK vs. IF Malmö Redhawks 3-1

Så kom det jag hoppats slippa se, en match där vi helt uppenbart inte var på plats. Karlskrona gjorde det bra ska sägas, första perioden var nästintill brutalt bra från dem. Men, vi höll emot med tur och skicklighet och hade bara en i baken. Sen följer två perioder där det i stora drag är spel mot ett mål, Karlskronas chanser kommer till stor del på grund av totalt omotiverat slarv från vår sida. Det har varit en del slarv i de båda första matcherna men inte i närheten av så mycket som ikväll. Vi satte upp Karlskrona som om vi spelade i samma lag, flera gånger. Så, även om vi kör på och stundtals har Karlskrona i en sinnessjuk brygga i den sista hälften av matchen tappar vi så mycket på slarv att de ändå vinner den delen av matchen. Givetvis helt oacceptabelt, detta är INTE en ok förlust någonstans.

Det var inte lika pinsamt som flera matcher förra säsongen, men det var ändå frustrerande att se. Att vilja ryta till och väcka spelarna är ALDRIG en bra känsla. Då vet man att jobbet inte gjorts på isen. Sen att det fortfarande är Roger Ohlsson och hans lina som gör det framåt stör mig givetvis lite extra efter noll poäng. Allt var inte nattsvart givetvis, vi hade som sagt mycket bra press i andra hälften av matchen. Eller egentligen från femton minuter in i matchen och fram till slutsignalen, att förlora den delen av matchen med 1-2 måste kännas lika frustrerande som att Karlskrona bara gjorde ett mål första kvarten. Nå, nu vet vi hur det är att förlora och Karlskrona vet hur det är att vinna. De gör det bra efter sina förutsättningar och bör kunna undvika negativt kval till slut. Vi gör det, tack vare den brutala slarvprocenten, klart underkänt efter förutsättningarna. En icke godkänd insats och en förlust vi inte får acceptera som ok. På matchdag, är det närvaroplikt. Finns inte plats att åka runt och dagdrömma och sätta upp motståndarna med perfekta mackor. Dåligt Malmö, dåligt! 0-2 mot KHK inklusive försäsong. Dåligt Malmö, dåligt! Samma spel mot Oskarshamn på fredag och de kör över oss...

---

Javisst, Anze Kopitar blev näste man in i Hockeyallsvenskan, som väntat. En superspelare givetvis som absolut inte borde spela i den svenska andraligan. Hur som helst borde han kunna förvandla Mora från ett lag som kämpar om playoffplats till ett lag som definitivt klarar playoff. Men, vi hoppas att konflikten är över långt innan dess.

---

Dagens absolut mest patetiska var annars att Malmö stoppades från att köra sin webbrapportering på grund av att Hockeyallsvenskan själva sända matchen. Detta kan vara det absolut mest patetiska jag varit med om. Att stoppa en text om matchen för att "tvinga" folk att se. Nå, jag såg och betalade 49 spänn för skiten. Filmat med en kamera, utan kommentatorer och utan klocka i bild. Hade varit ok om det var GRATIS, inte i närheten av att vara värt att betala för. Och att stoppa textrapporten för det? Sjukt, girigt och rent ut sagt pinsamt! Skämmes Hockeyallsvenskan!

---

Statistiken är uppdaterad, nu även med förlust...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics