fredag 21 september 2012

En glad nyhet och en väntad nyhet.

Vi börjar med den glada nyheten. Lukas Ericsson kommer till spel ikväll, det hade jag faktiskt inte väntat mig. Nu ska vi inte vänta oss att han på något sätt är en frälsare, men han är en viktig ingrediens i laget och linan som varit säsongens utropstecken så här långt. Faktiskt den enda linan som gjort mer än man kan förvänta sig, vilket lämnar en hel del övrigt att önska av laget. Har sagt det förr men det tål att upprepas, jag ska inte gnälla när spelare överträffar mina förväntningar. Det är något jag är ganska ovan vid, oftast är det på andra hållet dessvärre. Och visst finns det spelare i årets lag jag börjar hissa varningsflagg för redan nu, men det får vänta tills de obligatoriska tio omgångarna gått.

Förresten så kan man även idag få betala 49 spänn för att se matchen via Hockeyallsvenskan.se, något jag misstänker kan innebära att textrapporteringen på everysport.com uteblir igen. Och det man tar betalt för skulle någon i publiken i princip kunna göra gratis med Bambuser. På den nivån är det, så ni som inte testat vet.

---

Den väntade nyheten är att Konkurrensverket går emot Hockeyligan i sitt beslut att neka lockoutade NHL-proffs i Elitserielagen. Detta kommer givetvis innebära att det är pluggen ur och flera lag kommer säkert snart signat sina första gästarbetare. Förvisso skönt, då det borde innebära att Hockeyallsvenskan blir mindre attraktiv för de flesta så vi slipper se dem i vår serie så att säga. Ja, Djurgården har några på ingång och så vidare men det är killar med rejäl anknytning till laget och det har jag inte mycket att säga om. Jag hade inte gråtit floder om exempelvis Magnus Pääjärvi spelat med Malmö, det har jag väntat på sedan han var junior men aldrig fått se.

Jag hoppas dock att hela NHL-soppan löser sig snabbare än vad många spekulerar i (rykten om hela säsongen osv), för jag vill inte se dem här helt enkelt. Jo, jag ser dem mer än gärna om de tröttnar på lekstugan och flyttar hem och signar ett riktigt kontrakt utan några klausuler. Då är det på riktigt, då är det för att de vill. Nu är det mest för att inte tappa för mycket innan de kan fortsätta med det de egentligen vill göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics