onsdag 5 september 2012

Försvaret, redo för säsong. Anfallet, inte så mycket.

Ännu ett möte med Troja under försäsongen och ännu en jämn batalj. Dock fick inte denna sluta oavgjort utan straffar gav Troja segern. Träningsmatch men med bara en vecka till premiären känns det lite mer på allvar, det är ganska troligt att detta är vår startform. Den startformen bjuder på ett imponerande försvarsarbete, att släppa in ett mål på 33 skott är högsta klass. Nu har jag inte sett matchen, men på rapporteringen kändes det som en spelmässigt jämn match, möjligen med ett litet övertag för smålänningarna. Att då bara fixa 16 avslut på mål är, ja, inte speciellt godkänt om vi säger så. Dåligt, i klartext.

Ingen utdelning i pp heller, förvisso inga insläppta i bp men jag tror nog att vi måste göra mer än ett mål för att vinna matcher. Vi kan inte förvänta oss att vi bara ska släppa in ett mål heller, oavsett stabilt försvar eller ej. Så sammanfattningsvis tycker jag att man kan säga att vi fick en del svar vi helst inte ville ha. Å andra sidan, jag är helt säker på att seriematch kommer se väldigt mycket annorlunda ut än detta. Ingen vill offra en framtand så nära premiären. Det ABSOLUT roligaste med matchen ikväll var tveklöst att Rasmus Andersson gjorde mål. 15 år mina vänner, 15 år! Okej, snart 16 men oj vad bra han kan bli med rätt förtroende. Hoppas INNERLIGT att vi är mogna att ge honom det, nu när det blåser andra vindar.

---

Ser att hockeyettan välkomnar eventuellt lockoutade NHL-spelare. Pantern nästa för de som kunde varit aktuella för Malmö? ;)

---

Förövrigt anser jag fortfarande att klubbar som tänker skita i vad som gäller, ska bestraffas med poängavdrag för varje överträdelse. 0 poäng per match där man anlitat NHL-anställda hockeyspelare känns rimligt.

---

Övriga matcher med Hockeyallsvenskt deltagande.
Hokki-Asplöven 2-4
Västerås-Mora 4-3
AIK-Södertälje 3-4 (str)
Herlev-Oskarshamn 0-5
Almtuna-Karlskoga 1-4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics