fredag 21 september 2012

Herregud vilken pers!

IF Malmö Redhawks vs. IK Oskarshamn 3-1

Ingen hade nog väntat sig att Oskarshamn skulle bli en enkel match och enkelt blev det sannerligen inte. Smålänningarna tryckte på bra i hela matchen och var i ärlighetens namn laget i förarsätet nästintill hela matchen i spelet 5/5. Jag skulle säga att vad som vann matchen åt oss, bortsett från att vi åter igen säljer oss riktigt dyrt, var det faktum att vi utnyttjade vårt 5/3 medan Oskarshamn inte gjorde det. Vårt spel i 5/4 är fortsatt ganska harmlöst, men boxplay passar oss som hand i handske. Visst hade vi en del flyt när vi klarade 3/5 men det ska man ha.

Jag fick som jag ville idag när det INTE var Roger Ohlsson med Lukas Ericsson och Magnus Häggström som stod för utdelningen framåt. Dagens stora kung var istället Alexander Bergström som fick med sig assist på samtliga mål ikväll. Något som tog honom förbi Jens Olsson i poängligan som gick poänglös av isen för första gången denna säsong. Bergström med Tomas Kollar och Robin Alvarez på kanterna klev fram bra idag, mer av det tack.

Spelet med puck lämnar annars en hel del att önska i kväll, vi får inte till det där passningsspelet som behövs. Vi förlorar för mycket närkamper, speciellt i slutet av matchen då Oskarshamn pressade på som vansinniga. Det var riktigt nervöst sista 10-12 minuterna, jag var inte någonstans säker på att vi skulle orka hålla emot. Men, i år säljer vi oss som sagt riktigt dyrt och Pontus Sjögren visade att han är given etta i kassen. Lugn och sansad, visserligen höll han upp handen i skydd en gång i slutskedet men slapp matchstraff denna gång (obs ironi med adress disciplinnämnden). Faktum är att det mål Oskarshamn gjorde var ren flyt pga en dålig studs. Klart att de hade förtjänat det och kanske fler, men målet var ren tur oavsett. Grämer säkert Sjögren en del.

Tycker fortfarande att vi bjuder på en del vansinniga kontringar helt i onödan. ett par gånger för att vi går på tok för djupt i anfallzon innan vi tar ett dåligt avslut som öppnar för kontring. Skjut utan att fundera så mycket, blir returer eller styrningar framför mål. de där perfekta lägena kommer ytterst sällan. Laget får helt enkelt fortsätta att träna bra och nöta pp och att undvika spelvändningar.

Underbart skön seger hur som helst, verkligen välbehövlig efter den mindre smickrande insatsen mot Karlskrona tidigare i veckan. Nästa match blir mot nästa nykomling, en resa runt halva världen ungefär. Asplöven blir en prövning på så många sätt. Kommer kräva fullt fokus och 100% vilket säkert inte är helt enkelt efter en så lång resa.

---

Två andra matcher i Hockeyallsvenskan ikväll, Troja slog tillbaka Karlskoga med 4-2 och SSK vann enkelt med 4-1 över NHL-förstärkta Västerås.

Statistiken är uppdaterad, skynda in och bada i siffror via fliken ovan!

---

Jag betalade för Hockeyallsvenskans sändning ikväll igen och var betydligt mer nöjd idag. Troligen för att man har så mycket bättre prylar i Malmö Arena än vad Karlskrona kunde erbjuda. Idag var det värt pengarna, sist var det fan rena rånet! Och ikväll kunde man följa textrapporteringen på Everysport ändå, kors i taket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics