onsdag 12 september 2012

Jobb, jobb och jobb gav segern!

Örebro HK vs. IF Malmö Redhawks 0-1

Ok, premiären är avklarad och de första tre poängen bärgades genom hårt jobb, vilja och massor av hjärta. Det var ytterst få gånger i matchen vi verkligen gick bort oss och gjorde vi det jobbade alla hem. Det var en MONUMENTALT annorlunda bortapremiär mot den som var förra säsongen. Då rullade puckarna in trots att Mora egentligen spelade betydligt bättre.

Ikväll jobbade vi så pass hårt att det absolut syntes hur jobbigt det var för Örebro. Visst hade de kunnat hänga några, men vi slarvade också bort fina lägen. Jag vill inte hylla någon speciell i kväll utan hyllar kollektivet som sig bör i en lagsport. Men en extra liten stjärna i kanten till Axel Brage som fick komma in när domaren tyckte att han behövde lite mer tid i rampljuset och gav Pontus Sjögren matchstraff. Store, tuffa Emil Kåberg åkte rakt in mot Sjögren som höll upp armarna för att skydda sig...och får matchstraff. Visst är jag färgad men seriöst, idioti naturligtvis! Om Kåberg så hade fått klubban genom magen hade det varit idioti. Åker man på målvakten får man skylla sig själv oavsett vad man får var någonstans av hans utrustning, punkt.

Ska jag gnälla på något så får det absolut bli att vi tar för lite avslut, åtskilliga gånger tog vi en pass för mycket istället för att lägga på mål. Det är bara så att puckar på mål förr eller senare går in. Så jag önskar mer avslut och inte nödvändigtvis söka det där öppnande passet. Som ju Jens Olsson faktiskt fick och kunde flippa upp trissan i öppet mål, snyggt och kanske en lite oväntad matchvinnare där.

Ni som INTE såg matchen missade i sanning ett nytt Malmö. Det var EN sekvens i matchen jag kan minnas då Mattias Persson lekte Linus Klasen och skulle snurra och dona. Gick ungefär som det brukade göra för Klasen också, förlorad puck och bortkastat anfall. Men det kan jag leva med om jag slipper se det hela matchen igenom och mycket mer finess än så har nog inte årets Malmö att bjuda på. Men för mig var det BETYDLIGT mycket mer underhållande att se ett lag som kämpade som ett lag mot ett mål. Än som förra säsongen då jag ofta satt och rev mitt hår pga slarv och billiga baklängesmål där vi inte gjorde det mest elementära jobbet ute på isen.

En härlig start på säsongen, precis vad vi behövde även om jag själv inte vågade tro på seger ikväll. Hade tippat kryss. Nu gäller det att köra likadant i de återstående seriematcherna. Förlusterna kommer, men de kommer om vi kör att vara betydligt mer dyrköpta än i fjol. Härlig insats, värmde i mitt hjärta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics