onsdag 26 september 2012

Medioker insats ovanför polcirkeln.

Asplöven HC vs. IF Malmö Redhawks 1-0

Siffrorna ovan talar egentligen för sig själva. Andra nykomligen vi möter och andra matchen vi gör en rakt igenom usel insats. Så går det till när man skänker bort poäng och det fanns en på isen som gjorde en bra match, Pontus Sjögren. Han ger oss chansen att ta poängen vi borde tagit om vi engagerat oss i matchen, men det passade inte idag. Att bli så utspelade som vi var i andra perioden är faktiskt aldrig ok mot Asplöven av årets modell. Asplöven ska ha kred, de gör det bra efter sina förutsättningar och segern är rakt igenom rättvis. Men att vi inte gör ett endaste mål mot Asplöven är bara ett skämt. Hade givetvis varit ok om deras målvakt stod på huvudet, men istället var det vi som brände de öppna lägen vi hade. Så går det om man inte är fokuserad på uppgiften vilket vi absolut inte var.

Det är obegripligt för mig att man så tätt efter debaclet i Karlskrona kan göra om samma sak igen, något nog tränarna får sätta sig ner och fundera över. För det är så att med det laget vi har i år har vi inte råd att tappa poäng i de matcher där vi ställs mot lite svagare motstånd. Jag är medveten om att det inte finns några skitmatcher i serien längre, men det är ljusår mellan Asplöven och Örebro eller Djurgården i hockeykunnande och skicklighet. OM vi skulle uppträda så här på fredag blir segermarginalen för Djurgården åtminstone fem kassar. Betänk ändå att Asplöven bara mäktade med ett mål trots ett stundtals pinsamt spelövertag. Jag tänkte att Karlskronamatchen kanske hade räckt för att lära laget vad man inte ska göra, men jag hade fel. En gång är ingen gång, två gånger är en gång för mycket. Nu är frågan hur många gånger vi kommer ge bort matcher utan kamp? Jag tror inte vi har råd med många fler än vi redan gjort.

Vi har nu en låååång resa hem, en resa som bör gå åt till eftertanke och rannsakning. Från spelare och lagledning. Vi KAN inte hålla på så här, vi MÅSTE bara köra i VARJE match. Hur långt det räcker är oväsentligt. Hade vi kört idag hade jag köpt att vi blev nollade alla dagar i veckan. Nu blev det aldrig någon kamp utan en bekväm resa för Asplöven som förvisso inte utnyttjade den speciellt väl. Men, man tog sina tre och är välförtjänta av dem. Man gjorde vad man skulle och mer kan man inte kräva som åskådare. Den ende som kan ligga och känna sig nöjd efter ännu en superb insats är Sjögren, han kan och ska njuta av att han gör sitt (MÄKTIGA 97,3% ligger han på nu, sanslöst!). På fredag, då blir det andra bullar. Ett garanterat heltaggat Djurgården väntar och då funkar det inte att rulla runt på 85-90%.

Statistiken är uppdaterad!

---

Inte gick det bättre för J20 som förlorade mot Växjö i Malmö med 2-4, faktiskt snäppet sämre än A-laget. Otroligt men sant.

---

Den andra matchen i kväll innebar att Tingsryd tog sin första seger mot Karlskrona med 4-2. Det innebär att Karlskrona endast vunnit mot oss, ännu mer pinsamheter att tänka på ikväll...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics