söndag 16 september 2012

NHL-konflikten är ett faktum.

Det blev som jag fruktat, NHL-konflikten bröt ut då inte spelare och ägare kunde komma överens om vem som ska ha flest miljoner. Sympatier har jag inte för någon i denna fars. Sympatier har jag när sjuksköterskor strejkar, en kategori människor som är gravt underbetalda. När miljonärer av olika slag känner sig orättvist behandlade vill jag kräkas. Nu är det som det är och frågan är hur det kommer påverka oss i Sverige och framförallt hur det kommer påverka Malmö?

Några spelare har skickats ner till AHL av sina NHL-klubbar och är mindre troliga på svenska isar således. Killar med Malmöanknytning som skickats ner är:

Anton Blomqvist
Christopher Nihlstorp
Gustav Nyquist
Magnus Pääjärvi

Att dessa ändå skulle kunna hamna i Sverige är givetvis inte omöjligt, om än mindre sannolikt. Sedan tidigare har vi hört att Mikkel Bødker skulle kunna vara ett tänkbart namn att ansluta till Malmö. Det finns åtskilliga som skulle kunna ansluta till Djurgården och så vidare. Tingsryd som gick bananas när Hockeyallsvenskan först sa nej till NHL-spelare eftersom Oliver Ekman-Larsson var aktuell för dem, går kanske bananas nu igen när han också är en av dem som skickats till AHL?

Jag är stor, stor motståndare till att ta in spelarna. Ser ingen som helst vinst med det i det långa loppet. Den kortsiktiga vinsten äts snabbt upp av vad som förstörs långsiktigt. Minns exempelvis vad som hände med ovan nämnda Nihlstorp under den förra konflikten. Något som i förlängningen ledde till att han gick vidare och gjorde succé på andra ställen än där han borde. Killar som är på plats nu kommer få stå åt sidan och det är inte bra någonstans med tanke på den fina kemi vi börjat bygga upp. Kalla mig gnällig eller vad ni vill, jag vill inte se NHL-spelarna här. Jag hoppas, antagligen förgäves, att detta löser sig snabbt och vi slipper få det jippo det blev vid förra konflikten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics