söndag 30 september 2012

Usel vecka, usel form!

Tingsryds AIF vs. IF Malmö Redhawks 3-2 sd

Redan innan dagens drabbning var veckan ett misslyckande, det enda dagens match skulle fastställa var om det skulle bli en dålig eller usel vecka av laget. Nu vet vi att det blev en riktigt usel vecka och det känns som att högen med saker att göra på tränarnas bord växt till en riktigt rejäl hög. Att börja spela på resultat med 1-0 kan inte vara rimligt att göra förrän i slutminuterna. Att laget tekar så infernaliskt dålig som idag är inte heller ok och kostar massor av extra energi, 46-26 i Tingsryds favör. Ska jag säga något positivt så är fortfarande defensiven riktig bra. Men det är bara en tidsfråga innan den börjar darra från start, idag blev det inte darrigt förrän mot slutet. Jo, Frederik Storm verkar fått en liten formtopp i ensamt majestät sedan han fick måla mot Djurgården.

Vad ska man göra då? Tja, när Tingsryd gjort 2-1 och man plötsligt blev lite dersperata. då började man lägga på mål och det blev givetvis genast farligare. För alla är väl överens om att om man INTE lägger på mål kommer det heller inte bli mål. Funkar det inte med de där kombinationerna, lägg på mål och jobba på returer och styrningar. Och framför allt, sänk INTE tempot! Jag trodde vi hade jobbat som as för att kunna hålla uppe tempot i sommar? För utan tempo är vi ett mycket sårbart lag, med vi med tempo är ganska jobbiga att möta. Något vi inte minst såg mot Djurgården första tio i fredags. De hade stora problem att hålla ordning på oss då, med när vi gick ner i tempo fick deras skickligare spelare mycket lättare att låta pucken göra deras jobb.

Pontus Sjögren gör det så bra, igen, men tvingas släppa tre idag. Jag har sagt det förr, han kan inte vara den som ger oss chansen på poäng varje kväll. Han ska göra en och annan "idiotmatch" men inte varje kväll. Det är inte rättvist någonstans, jag tycker ärligt att utespelarna och framför allt forwards ska be honom om ursäkt för att hans jobb varit förgäves hela veckan. Jag var inte avundsjuk på Taavola/Lusth innan och är det verkligen inte nu. Herregud vad de har att göra, oändligt mycket att göra... Tabellen för de senaste fem omgångarna, tagen från statistiksidan här på bloggen, är inte rolig läsning någonstans...

Tabellen för de senaste fem matcherna, inte rolig läsning.

---

Mörk dag för Malmö på flera plan. Förlust för A-laget, förlust för J20 borta mot SSK med 1-4 och för att komplettera förnedringen föll även J18 hemma mot LHC med 1-5.

---

SSK värvar vidare bland semesterfirarna, något de behöver som synes ovanför. Å andra sidan, kanske vi också behöver de där lockoutade lirarna med tanke på hur lite vi får ut av laget just nu. Nej, jag står fast. Vi ska inte behöva några gästarbetare, vi har spelare som ska räcka punkt slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics