fredag 5 oktober 2012

Äntligen tre poäng igen!

Almtuna IS vs. IF Malmö Redhawks 1-2

Herregud vad skönt att äntligen få tre poäng med sig efter en match och det är jag verkligen glad över. Magnus Häggström spräcker sin målnolla, efter att ha bränt ett rent läge tidigare i matchen. R.J. Anderson spräcker sin målnolla och gör en RIKTIGT bra match, inte för att han varit dålig innan men det är i offensiven vi saknat honom. Han infriar därmed sitt löfte i Sydsvenskan. Pontus Sjögren agerar lugnt och tryggt igen även om han inte direkt sattes på enorma prov. Det finns mycket annat positivt som inställning och hur hårt vi jobbar över hela isen.

Det tråkiga är att vi fortsatt är en katastrof i pp. Vi förlorar lite för mycket närkamper med tanke på spelövertaget. Vi tekade bedrövligt i de första två perioderna, som vi oftast gjort under säsongen. Blev lite bättre i tredje och man slipper ödsla energi på att jobba tillbaka pucken om man vinner fler tekningar. Kanske inte speciellt oväntat då vi inte ha de där utpräglade centertyperna, förhoppningsvis kommer det efterhand. Vi är fortsatt jobbigt trubbiga i anfallet. En match man äger som denna ska INTE vara spännande i slutminuten, den ska vara stängd och över sedan länge då.

Men, det är nog så att vi får ta det som det är. Det kanske inte blir vassare än så här funderar jag? då kommer det bli en riktigt tung säsong. Hoppas verkligen att det lossnar för fler spelare, det måste bara lossna för fler spelare. Jag sliter mitt hår under matcherna när jag ser hur vi bara inte kan komma till läge eller passar oss till döds istället för att bara skjuta. Därför var det så härligt att se Anderson bara dra på direkt och sätta den, skott går in förr eller senare. Vi tog faktiskt mer avslut idag och det är rätt väg att gå.

Redan nästa match hemma mot Karlskoga blir ett test. De har just nu släppt in minst mål i serien och gjort nio fler än oss med en match mindre spelad. Dessvärre är det fem dagar tills dess, tror vi hade mått bra av att fortsätta spela ganska omgående. Å andra sidan kanske vi kan börja få tillbaka lite spelare, fem backar som idag känns inte optimalt. Ja och en sista vädjan, låt André Burakovsky spela pp nu!

---

Oskarshamn fortsätter imponera, 4-2 borta mot Örebro är ett rejält styrkebesked! Leksand tappade ledningen och fick "bara" två hemma mot Djurgården. Ett Djurgården som har det fortsatt riktig jobbigt i serien och Douglas Murray känns inte som klippt och skuren för serien direkt. Vem vet, han kanske lär sig hantera isytan och farten?

All statistik är uppdaterad, in och bada i siffror! Klicka på fliken längst upp om ni inte hittar. Och apropå statistiken. Är det oavgjort efter första, då vinner vi i år!. :) Trevlig helg mina vänner!

Lika efter första = seger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics