onsdag 31 oktober 2012

Årets Mif lyckades med det omöjliga...

IK Oskarshamn vs. IF Malmö Redhawks 6-3

...nämligen att förlora i Oskarshamn. Det var första gången sedan 2008 vi förlorade där uppe och det är värt, tja, ett omnämnande i historieböckerna. Annars inledde vi på ett bra sätt tycker jag, försökte hålla IKO på utsidan och låta Brage jobba i lugn och ro. PP såg vansinnigt skarp ut i första perioden, nästan som förra året. Vi gick upp till 2-0 och hade bud på fler mål i första trots endast sju skott. Istället får vi en dålig kontring mot oss i slutet och istället för ledning med två mål efter tjugo fick vi nöja oss med ett. Detta skulle vara början på raset, skulle det visa sig.

Det blev nämligen fem(!!!) raka mål för hemmalaget och det kan givetvis inte vara godkänt någonstans under några omständigheter. Axel Brage gjorde några riktigt fina parader i första men sen föll han lite, efter att ha släppt lite dåliga returer och blir lika underkänd som övriga laget. Vi behöver i varje fall inte gissa vem som står nästa match. Vad vi däremot kan gissa om är hur man ska få backarna att göra det grundläggande jobbet i 60 minuter. Jag vet inte, det är väl antagligen som det brukar vara. De är helt enkelt för dåliga, inget konstigare än så. Framför allt kan vi inte släppa in så många kontringsmål. Kontringar sker men inte som idag, det är bara slarvigt och dåligt.

Jag hade hoppats på poäng ikväll och med 2-0 skulle det givetvis varit poäng. Det är då man ska känna lugnet och vänta ut motståndarna, inte ge dem gratischanser in i matchen. Vi är helt enkelt inte bättre än så här, för många spelare i laget är bara hyggliga spelare för Allsvenskan. Vi hade alla hoppats på något annat men hade fel. Vi hade behövt en eller två riktiga skarprättare som gör de där enkla målen. Synd att ekonomin satte stopp när Sylvegård hade Damien Fleury på gång, han hade varit en välkommen krydda i offensiven. Sen hade vi behövt färre backar som inte, är rejäla i sitt spel. Men, nu har vi det vi har och får spela av säsongen. Vi är i en uppbyggnadsfas och MÅSTE vara tålmodiga, så är det bara. Vi måste lära oss att vara ett bottengäng ett tag, tills grunden börjar stabilisera sig. Först då kan man sätta upp tinnar och torn på borgen.

---

I den andra matchen vann Asplöven borta mot Karlskrona  med 3-2 som nu är REJÄLT avsågade. På fredag kommer Asplöven till Malmö, då finns det INGA ursäkter för en förlust. Statistiken är uppdaterad så när som på spelarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics