måndag 22 oktober 2012

Dags att möta Peter & Co igen.

Efter lördagens rejäla kollaps är det dags att försöka bruka allvar igen. Imorgon är det dags för bortamöte mot Örebro och Peter Andersson igen, precis som i premiären. Den matchen minns vi alla, kändes som starten på en riktig kämpasäsong där vi skulle kunna hålla rent i eget mål. Vi minns också att Pontus Sjögren fick matchstraff efter att Emil Kåberg fjantat sig (något vi slipper se i morgon då han är skadad) och intet nytt under solen där. Axel Brage fick hopa in direkt och gjorde det ruskigt bra och även i morgon kommer han få chansen att visa vad han kan. I morgon från första nedsläpp då Sjögren får sitta i morgon. Helt riktigt efter några lite små darriga insatser på slutet, Brage måste få känna att han har chansen också.

Det är frågetecken på Sebastian Meijer och Philip Hersby som båda väntar tillökning i familjen. André Burakovsky och Rasmus Andersson är däremot med och huruvida de kommer spela är något vi får se helt enkelt. Formen på lagen är vacklande om vi säger så, Mif har 6 poäng på de 5 senaste matcherna medan Örebro bara har 4 poäng under samma tid. Örebro har däremot gjort nästan dubbelt så mycket mål som oss, 40 fullträffar mot våra ynka 21. Dessutom är det vår förbannelse att alltid hjälpa lag och spelare i svackor ur den. Även om vi har en något bättre form känns det som att det ska mycket till för att knipa ännu en seger i Örebro imorgon. en islossning för forwards är i det närmaste ett måste, om inte Brage gör en riktigt idiotmatch.

---

Annars har dagen i mångt och mycket handlat om att vi nu öppnat för NHL-spelare i truppen. Om vi bortser från själva konstaterandet, viket jag tycker är fel, måste jag säga att det känns väldigt mycket jippo att det är Tommy Qvarfort står och mässar i media om saker han inte ska uttala sig om över huvud taget. Patrik Sylvegård är sportchef och bör vara den enda i klubben som uttalar sig om det som har med laget att göra. Just sådana uttalande av Qvarfort får mig att mer luta åt att han är Bagdad Bob, om ni minns det inlägget. Nej, det har inte fungerat som vi vill på isen. Men om vi nu ska börja om och bli en trovärdig klubb måste det bli slut med sådant. Så ja, Qvarfort ska HÄNVISA till Sylvegård på alla frågor rörande det sportsliga  Hur kan det ens vara svårt? Ja, jag blir trött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics