måndag 29 oktober 2012

Hör och häpna, en hemmaseger bärgad!

IF Malmö Redhawks vs. Karlskrona HK 3-1

Sviten stannade, tack och lov, vid fem hemmatorskar efter att vi tagit en skön trea mot Karlskrona. Minst lika skönt att samtliga mål från oss gjordes i pp och nu har vi börjat få till åtminstone en hygglig utdelning i spelformen. Spelet kunde väl förvisso varit mer övertygande men jag är helt säker på att det var MYCKET nerver ikväll. Alla visste att en sjätte förlust inte varit ok och det ger givetvis en viss nervositet. Speciellt tydligt blev det när KHK gjorde 1-2 och fick bra press.

Pontus Sjögren kliver fram som vi vill att han ska göra, som uttalad förstemålvakt och det vill vi se varje kväll han vaktar kassen. Om jag ska gnälla på något specifikt måste det vara att vi inte stängde matchen med ett 3-0 mål i 5/3, vi måste verkligen gör mål i de lägena eller åtminstone ha tung press. Jag tänker inte på något sätt dra några andra slutsatser av segern än att vi fick slut på förlustraden. Inga slutsatser helt enkelt för att detta bara skulle vara en seger och det faktum att det blev en seger är inget som imponerar på mig. För att imponera ska vi fortsätta att öka och vinna mer. Till exempel mot Oskarshamn borta nu på onsdag.

Nu tänker jag bara andas ut och känna lugnet, för jag var genuint nervös. Måstematcher är inget vi varit speciellt bra på de senaste åren. Statistiken är uppdaterad, förutom spelarvarianten. Kommer i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics