lördag 13 oktober 2012

Krossade av SSK!

Södertälje SK vs. IF Malmö Redhawks 5-1

Matchen började bra, i några sekunder. Taktpinnen i vår hand och press i anfallzon och en offensiv utvisning på Magnus Häggström. Resultat 1-0 i baken och sen var det bara nedför. Visserligen var första perioden ganska jämn spelmässigt men likförbannat stod det 3-0 på tavlan när 20 minuter var över. Varför? Vi blev oroliga direkt när vi kom i underläge, defensiven blev lidande och SSK har två spelare i truppen som vida överstiger allt annat på isen.

Damien Fleury älskar garanterat att leka tillsammans med Carl Hagelin och Matt Read, måste vara som en sanndröm för honom och lekstuga hade de stundtals. 2+1 på Fleury, 0+3 på Read och 1+1 på Hagelin. 8 av 13 inspelade poäng av dessa tre säger ganska mycket om matchen. De var helt klart den stora skillnaden där ute. Fler spelare i SSK var heta och låg på bra, men till skillnad från superkedjan var de ungefär lika trubbiga som oss där ute. Jag är helt övertygad om att detta blivit en helt jämn match med kamp in i kaklet utan Hagelin och Read på isen, så mycket betyder dem. För övrigt hördes det tydligt på Lusth att han gärna sett Fleury i Malmö, tyvärr fick vi låta honom gå vidare när vi höll på med rekonstruktionen.

Tyvärr kan vi kan bara med flyt hävda oss mot NHL-spelare som är på humör. Spelarna blev väldigt darriga efter 0-4, första perioden var egentligen helt jämn bortsett från målen. Men när 4-0 kom blev det en mental kollaps i huvudet på de flesta i vita tröjor. Ett lysande undantag var R.J. Anderson som är en grym karaktärsspelare. När många åkte runt och gömde sig gjorde han det mesta rätt på isen och med vilja oavsett vilket skede av matchen. Det psyket på alla i truppen hade smakat fint.

En spelare som INTE har det psyket var Mattias Persson. Han gjorde sådana juniormisstag ett tag efter 0-4 att det var hemsk att se. Det var mycket med attityden som  försvann men kom tillbaka igen när Henrik Hetta fick göra 1-5 på ett magiskt förarbete av Johan Björk som lekte sin gubbe på blå. Skönt att någon i Malmö fick leka lite idag i varje fall. Pontus Sjögren har gjort sig förtjänt av vila nu, han tappar tydligt i koncentration och behöver bli påmind om att han inte är ensam målvakt i laget. 0-5 ska Sjögren ta i sömnen, det var inte ens en målchans utan mer att pucken läggs på mål med en backhand. Riktigt dåligt fokus där.

Nå, nu är det som det är och vi fortsätter tappa i tabellen och lyckades inte spela in ett enda litet poäng i veckan. Noll poäng idag är sådant vi måste ta, om än inte riktigt så billigt som det blev. Noll poäng hemma mot Karlskoga är och kommer alltid vara under all kritik denna säsong. Vad har vi nu framför oss då, med helt krossat självförtroende? Bortamatch mot Troja och hemma match mot Leksand i kommande vecka och jag vill faktiskt inte tänka på hur det kommer gå. Leksand är trots avsaknad av gästarbetare betydligt bättre än SSK och Troja borta är aldrig lätt någonstans. Nu är vi i bottenkampen och det är skit samma hur det ser ut. Håll tätt bakåt och slakta in pucken med våld om det är vad som behövs. Och låt Axel Brage komma in och kriga nu, Sjögren är som sagt uppenbart sliten. Flest mål i laget? Frederik Storm och Hetta med tre vars. Kul för dem men gravt underbetyg åt ganska många där framme eller hur?

---

Eftermiddagens andra match slutade med en fin seger av Västerås uppe i Haparanda med 5-2. Statistiken är uppdaterad för er som liksom jag vill frossa i eländet på alla sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics