lördag 20 oktober 2012

Malmö helt chanslösa mot Leksand.

IF Malmö Redhawks vs. Leksands IF 0-6 

Vi kom ut bra, men ändå såg man tidigt att det kommer bli tufft. Det som var lekande lätt för Leksand var nästan helt omöjligt för oss. Enkelt och snabbt passningsspel gav Leksand ett fint flyt i spelet med puck. Vi hade full kamp för att över huvud taget få fram passningarna. Och Leksands ledningsmål visade vad denna eftermiddag skulle ge. Hersley skjuter, Pontus Sjögren räddar och pucken är på väg att missa målet när Philip Hersby styr in den i eget mål. Därifrån rullade det bara på. En match mellan ett bra lag i medgång mot ett mindre bra lag med svårt stukat självförtroende.

Ska jag säga något bra vi gör ikväll är det att vi inte lägger oss ner, det är givetvis tydligt att vi är uppgivna men vi lägger oss inte. Det är helt enkelt så att det är denna klasskillnad mellan oss, Leksand är så pass mycket bättre än oss. Ok, 6-0 är kanske för stora siffror men vi kan faktiskt inte sätta emot något. När vi sen bränner frilägen samtidigt som Leksand sätter dem skoningslöst finns det inte mycket att göra åt det. När vi inte får lite medgång går allt emot oss, felpass, spelare trillar, kör in i varandra och precis allt ser så otroligt jobbigt ut.

Nu har vi spelat 13 matcher, vi har 4 raka förluster på hemmais och det är nog dags att inse att detta lagbygge knappast kommer lyfta till några speciella höjder. Det är bara att inse faktum, vi kan aldrig någonsin bli bättre än sjua denna säsong och då ska det fungera bra resten av säsongen. Snarare får vi nog rikta in oss på att spela ihop detta lag och vinna de matcher vi måste vinna. Se det som en uppbyggnadssäsong där målet är att klara kontraktet med en hygglig marginal. Inget fel i det över huvud taget, vi får inte ut de målen vi räknat med från vissa spelare och att det skulle ändra sig speciellt mycket känns otroligt.

Att skicka tränare och börja röra känns helt bortkastat, det kommer jag inte ha någon som helt förståelse eller respekt för. Finns ingen tränare i världen som kommer få ut mer av detta laget just nu, blir lika löjligt som Karlskrona som har en trupp för bottenkamp men tror att de ska vara högre upp. Nej, det vi har är det som ska fixa detta. Så är det och det måste alla få känna också, stöd hela vägen uppifrån och ner hela säsongen.

---

Gick desto bättre för Rasmus Andersson och André Burakovsky nere i J20 i dag. 6-2 borta mot Huddinge.

---

En match pågår i Hocksyallsvenskan, där Västerås leder med 6-0 mot Karlskrona efter halva matchen. Statistiken uppdateras efter hand i kväll, ni ser själva ni som är intresserade.

Matchen slutade 8-2 till Västerås och all statistik är nu uppdaterad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics