tisdag 2 oktober 2012

Nattsvart i Malmö Arena!

IF Malmö Redhawks vs. VIK Västerås HK 1-4

Malmö körde inte 100% i första perioden och så var den fjärde raka torsken ett faktum, för med vårt bedrövliga anfallsspel är 0-2 samma som game over i stora drag. Patrik Berglund hade inte gjort en människa glad innan i kväll. Ikväll passade gästarbetaren på mot ett ängsligt Malmöförsvar, 2+1 kom från hans klubba och det var typiskt. Malmö höjer sig i andra och ytterligare i tredje som i stora drag var spel mot ett mål. Men ack så ineffektivt det är, dessa två perioder där vi vinner skotten KLART med 28-10 slutar ändå 1-2. Som ni förstår var det inte Pontus Sjögrens bästa kväll för säsongen, faktum är att hans två senaste matcher varit lite tyngre. Kanske dags att ge Axel Brage chansen igen så vi inte bränner ut Sjögen?

Det är givetvis bedrövligt att vi inte går ut och bara tokkör direkt från första nedsläpp, det är som sagt det vi tränat för hela sommaren. För om vi inte kör har vi inte mycket kvar att sätta upp mot lagen i denna serie faktiskt. Vi är inte den skarpa skalpellen utan mer en lie som behöver kraft och fart för att skapa. Måste ändå se det positivt att vi drar så mycket på mål i andra och tredje, fortsätter vi med det kommer puckar börja rulla in för eller senare. Laget får givetvis underkänt, en förlust som denna är aldrig ok på hemmais. Inte mot ett lag som VIK som knappast kommer tillhöra den absoluta toppen av serien. Kvällens hjälte är givetvis och i ensamt majestät Henrik Hetta. Kommer från Division 1 och gör det ingen annan klarar av i laget, mål. Robin Alvarez bränner ännu ett jätteläge och det är så otroligt tråkigt att han bränner så sinnessjukt mycket målchanser, i år igen.

Och PP, h e r r e  g u d vad värdelöst det är! En bild säger mer än 100 ord...

PP statistik från min statistiksida...inte kul!

Nå, nu är vi där vi är och detta har givetvis satt sig i huvudet på spelarna. Hur vi ska kunna bryta detta har jag ingen aning om, just i kväll känns det nästan omöjligt. Så är det givetvis inte, men vi kan inte halvdutta utan måste köra, köra, köra, köra som AS! Finess är bara att glömma, det finns ytterst begränsat med den kunskapen i truppen och definitivt inte som det ser ut nu. 100 km/h rakt mot mål, inte ut i hörnorna där ingenting av värde händer. Skjuta, lägga, putta, rafsa på mål. Hela tiden, hela tiden, hela tiden. Och gå som utsvultna vargar efter returer. Det enkla kommer ge resultat, det svåra kommer ge förluster. Två dagar av träning och rannsakning innan nästa chans till upprättelse kommer. Och upprättelse behövs, om inte fler ska skrämmas bort från läktaren.

Statistiken är uppdaterad med alla tragiska siffror... Och jag väljer att inte nämna domaren, det är meningslöst då de helt enkelt inte håller måttet i vår kära gärdsgårdsserie. Inget nytt under solen således och det drabbar alla.

---

I finrummet tog ÄNTLIGEN AIK sin första trepoängare och lägligt nog mot svartgrönt. Ett litet, litet plåster på såren för en svårt prövad Miffare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics