tisdag 23 oktober 2012

Ny seger mot Örebro.

Örebro HK vs. IF Malmö Redhawks 3-4 sd

I efterhand känns det väldigt korkat av mig att inte se kvällens match själv. Men förutsättningarna kändes så deprimerande med både Sebastian Meijer och Philip Hersby frånvarande att jag hade svårt att se oss kunna göra någon direkt sevärd match. Jag inser att jag nu missade något, eller är det just för att jag inte såg matchen det blev som det blev? Ni vet hur det är med hockey (sport i övrigt också) med skrock! Nå väl, om någon sagt åt mig innan matchen att vi skulle ha 2-0 efter drygt tio minuter och båda målen gjorda i box(!) hade jag skrattat och undrat över vederbörandes psykiska status. Men det var just vad som hände och dessutom mål av två killar vi vill ha i gång i Robin Alvarez och Ludvig  Rensfeldt. Robin gör 1+2 ikväll och Ludvig 2+1.

Kändes sådär när jag noterade att 2-0 blev 2-2 innan första perioden var över, då kändes det inte helt positivt och inte kändes det bättre när rapporter nådde mig att Johan Björk klivit av matchen. Men vi tog ledningen igen i den ädla spelformen power play genom R.J. Anderson och blev kvitterade igen. Efter en mållös tredjeperiod avgör vi snabbt i förlängningen genom Rensfeldt och därmed har vi vunnit båda mötena på bortais mot Örebro. 5 av 6 poäng mot ett av de tippade topplagen är givetvis hur bra som helst. Problemet är att vi måste bli jämnare, ha fler fina insatser på rad för att segrar som denna ska bli värda något i det långa loppet. En bra start hade varit att knäppa Mora med Anze Kopitar på nosen om två dagar hemma i Malmö.

Annars ser jag på rapporterna att vi spelade betydligt bättre i det offensiva spelet än tidigare under säsongen. och det vill till. Vi behöver vara heta och resoluta när vi kommer in framför mål, inte försöka göra det så snygg utan alltid enkelt och rakt på. Axel Brage gjorde en framför allt utmärkt tredjeperiod och visade att Pontus Sjögren inte ska känna sig given, precis som det ska vara. Jag är väldigt glad för denna sudden seger, speciellt efter förnedringen senast då det mesta kändes uppgivet faktiskt. Vi behövde en islossning, vi fick en islossning. Oj vad jag hoppas att det inte fryser på igen utan att fler följer med i vårfloden. Hoppas, hoppas, hoppas!

---

Övriga matcher i serien ikväll.

Karlskrona-Leksand 2-6 (Leksand fortsätter krossa på bortaplan)
Almtuna-Djurgården 3-2
Troja-Oskarshamn 4-1
Södertälje-Mora 3-1

Statistiken är uppdaterad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics