torsdag 25 oktober 2012

Rättvis Moraseger gav Mif femte raka torsken hemma.

IF Malmö Redhawks vs. Mora IK 3-4

Mora tog tag i taktpinnen direkt och släppte den sen inte förrän vår femte raka(!) förlust i arenan var ett faktum. Måste ändå hylla lite, att vi kommer tillbaka efter 0-3 och vinner resten av matchen med 3-1 är bra med tanke på hur illa spelet fungerade. Mora hittar varandra på isen och ger varandra yta med bra passningar. Vi kör fast i tung trafik och får slita något helt kopiöst för att få till en målchans. Men, vi lägger oss inte ner och dör. Det måste jag hylla laget för, det hade varit väldig lätt att ge upp vid 0-3 och skita i det. Jag tycker nu att det står ganska klart att vi kommer få slåss om platserna just under play off, något annat kan jag inte se idag faktiskt. Tabellen ljuger inte över huvud taget, vi är inte bättre i år. Inte just nu åtminstone och om vi skulle bli bättre längre fram tror jag det är för sent ändå. Har nämligen svårt att se de övriga lagen plötsligt bli sämre.

Två mål av Robin Alvarez var viktigt, kan vara så att vi fått igång en av de som ska göra det offensivt för oss. Då väntar vi "bara" på Nicklas Jadeland och Mattias Persson som förvisso fick en assist ikväll igen men inga mål. Kanske hade han fått göra mål om han lagt straffen? Mål där och vi hade nog kunnat knipa poäng ikväll trots allt. Istället brände Ludvig Rensfeldt den. Pontus Sjögren gör en ok match, inte storartad på något sätt och då får vi det tufft att vinna.

Det känns lite sorgligt att få sina förhoppningar grusade. Men å andra sidan var det just förhoppningar och inget vi kunde ta för givet. De spelare som är våra så kallade spetsspelare har ändå ägnat några säsonger åt att gneta i Elitserien, kanske orättvist att förvänta sig att man bara ska trycka på en knapp så är de poängsprutor igen? Enda frågetecknet är Jadeland som borde kunna fortsätta där han var ifjol.

Nästa vecka kommer bli superviktig, hemmamatcher mot Asplöven och Karlskrona MÅSTE bli sex poäng. Bortakampen mot Oskarshamn borde vi också kunna ta poäng i, speciellt med tanke på hur bra vi varit borta i år. Men hemmamatcherna är nyckeln. Mot de båda bottenlagen finns det ingen ursäkt om vi inte plockar full pott. Skulle vi inte göra det kan vi faktiskt tvingas vara med om absolut bottenkamp, i Hockeyallsvenskan. Det ska absolut inte få hända, så dåligt lag har vi inte. Eller hur?

---

Övriga matcher ikväll.

Örebro-Karlskrona 5-0
Djurgården-Troja 2-3
Oskarshamn-Södertälje 3-1

Statistiken är uppdaterad, utom spelarstatistiken som kommer upp i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics