onsdag 10 oktober 2012

Smärtsam förlust.

IF Malmö Redhawks vs. BIK Karlskoga 3-5

En mycket tung förlust, för den kändes fullständigt onödig. Å andra sidan, vi var i stort behov av seger medan Karlskoga bara kunde köra sitt race. Men, vi hade 2-0 och vi hade 3-2, vi skulle givetvis inte tappat det första överläget och inte det andra heller. Men, Karlskoga har det flytet som alltid följer medgång. Man fick med sig domslut i helt rätt lägen av matchen och man utnyttjade sina lägen. Två av fem var rena pp-mål men även 2-2 var frukten av pp, så tre gånger utnyttjade de utvisningar. Vi gjorde det bara en gång och det var väl i stora drag skillnaden.

Rådbjer dömde och har sedan flera säsongen tappat det mesta, att vi hade fler box än Karlskoga är ett hån. Bland annat missade han två helt solklara utvisningar när vi hade 5/4 och strax efter åker Alvarez på en armbåge. Denna armbåge var ingen armbåge utan det var hans klubba som träffade ansiktet på BIK:arn. Inget snack om den utvisningen även om Alvarez försökte göra sig smal och undvika kollision. Nu är det som jag sagt, det kommer tillbaka och i någon annan match får vi kanske några domslut med oss och kommer undan lika billigt som Karlskoga ikväll. Domarna är värdelösa i serien och det får vi alla leva med.

Positivt att vi trots allt gör tre mål ikväll, trist att det skulle sammanfalla med läckage bakåt. Det förekom för mycket slarv, något som inte Karlskoga lyckades utnyttja nämnvärt men det var mer tur än skicklighet om vi säger så. Matchen kunde som sagt kunnat gå hur som helst, det var inget av lagen som kändes nämnvärt bättre än det andra. 2-0 ledningen borde gett oss möjligheten att ta en komfortabel seger med tanke på hur disciplinerade vi varit i försvaret. Men så blev det inte och i och med att Karlskoga kom i kapp gav det dem energi att spela "sitt spel". Något vi hade ganska svårt för, ikväll också. Istället för att låta dem hålla på med sin skit föll vi med och det finns det ingen anledning att göra. Så ska inte vi spela, aldrig, någonsin. Statistiken är uppdaterad.

Karlskoga leder nu serien, javisst är det sjukt. En serie med spelskickliga och roliga lag som Leksand, Västerås, Örebro, Djurgården och den leds av Karlskoga. Det säger lite om serien i stort, det är en serie där man kan köra utan finlir och komma långt med det. I Hockeyallsvenskan kan allt hända.

Många fina insatser individuellt ikväll, en del mindre smickrande också och dessutom helt fel kväll. Men ikväll ska jag inte snacka individuellt. För ikväll har 10 omgångar spelats av serien och man kan börja skönja tendenser.

Tio omgångar spelade
Som ni ser är det lite tre skikt just nu. 1-6 som slåss i toppen, 7-12 just nu känns som lagen som kan nå sista platsen till play off. Karlskrona och Almtuna är lagen som har det mycket tungt. Vi ligger tia efter tio omgångar och är inte heller speciellt mycket bättre än så. Varför? Jo, det tänkte jag att vi ska se på. Vi är helt enkelt för dåliga i avslutningsperioderna. Är det så att vi inte orkar? Låter helt sjukt men tendensen är tydlig, se själva:

Inte bra tredjeperioder.
Vi vinner inte många sistaperioder och inte förlängningen vi spelat heller. 11 av 23 insläppta har kommit i tredje eller fjärde perioden. Vi drar inte på oss speciellt mycket skott i tredje, men släpper mycket mål. Måste bero på att vi släpper till allt för bra lägen helt enkelt. Vi skjuter inte mycket själva i tredje heller. Allt tyder på att vi inte orkar hela vägen och DET är oroväckande. Första tio var inget vidare, kan nästa tio bli bättre? På lördag är nästa chans, borta mot SSK. Ja, ni förstår själva att det kommer krävas en bragd...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics