fredag 19 oktober 2012

Starka Leksand kommer på besök.

Imorgon är det något så härligt som en lördagsmatch på programmet, just nu tredjeplacerade Leksand kommer på besök till Malmö Arena. För några säsonger sedan hade det betydlig fullsatt, på den tiden när Leksand var det enda laget värt att se av motståndarna i Hockeyallsvenskan. Har hänt mycket sedan dess och det kommer vara långt ifrån fullsatt imorgon, vi får vara glada om det blir halvfullt. Vilket givetvis är chockerande mycket för andraligan men lika fullt tråkigt. Det var kul på den tiden när arenan var full mot Leksand och publiken bar fram Malmö till seger.

Nu får spelarna helt enkelt hoppas att de som väl kommer är på gott lördagshumör och vill låta mycket och sätta press på domarna genom hela matchen, som en hemmapublik bör göra. Å andra sidan är det bästa att göra det man ska på isen så vi slipper se vansinniga utvisningar i offensiv zon exempelvis. Ska man ta en tvåa ska det vara för att rädda en hopplös situation, punkt. Det gäller att vi tar med oss det vi gjorde bra mot Troja i onsdags och gör det ännu bättre i morgon. Troja är ett bra lag men Leksand är flera snäpp bättre.

Tillbaka i laget är Emil Carnestad medan André Burakovsky, som inte riktig får till det i A-laget hittills, och Rasmus Andersson kommer spela med J20 i helgen. I övrigt lär det bli samma lag som i onsdags.

Poängbäst i Malmö: Frederik Storm 3+3
Poängbäst i Leksand: Filip Forsberg 7+4

Sen avslutar vi med en lite jämförelse mellan lagen, i kategorin hemma/bortastatistik. Ingen snygg statistik för oss men den är till för att motbevisa!

Klicka på bilden för originalstorlek.

---

Några matcher i Hockeyallsvenskan under kvällen:

Karlskoga-Örebro 2-1
Södertälje-Troja 4-3
Mora-Almtuna 2-1 sd
Oskarshamn-Tingsryd 2-1 str

Karlskoga nya serieledare, något Leksand kan ändra på vid seger imorgon. Vi behöver seger för att få kontakt med sjundeplatsen. Blir spännande i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics