fredag 12 oktober 2012

VIKTIG bortakamp mot gästarbetarspetsat SSK väntar.

Imorgon möter Mif en av seriens stora besvikelser hittills. Man parkerar på en tolfteplats, tre poäng bakom Mif. Å andra sidan har SSK tagit sju av sina tio poäng de senaste fem matcherna medan vi bara skrapat ihop  fyra under samma tid. Så ni förstår att det är ett SSK på väg uppåt medan vi är ett felskär ifrån att slåss i den absoluta bottnen. Dessutom mönstrar SSK två gästarbetare i form av Carl Hagelin och Matt Read, båda har bidragit bra sedan de anslöt. 4 pinnar på 2 matcher för Read och 2 pinnar på 1 match för Hagelin. Mer jobbiga fakta är att samtliga centrar i SSK utom Emil Billberg har bra plusstatistik vid tekningar. För oss är det tvärt om, endast Alexander Bergström har fler segrar än förluster vid tek av våra centrar och det mycket knappt.

Som nio förstår kan man inte säga något annat än att vi är ganska rejäla underdogs i morgon. Samtidigt är det en så kallad sexpoängsmatch. Vid seger och vi håller SSK på behörigt avstånd bakom oss, vid förlust och de är i kapp oss i tabellen. Hur ska vi kunna vinna då? Tja, det är givetvis väldigt enkelt och elementärt. Gör fler mål än SSK, eller släpp in färre lite hur man vill se på hockey. Jag tenderar nog att helst vilja se det på det förra sättet men jag bryr mig faktiskt inte så mycket så länge vi vinner. Men ska vi se på det sunt, med tanke på form och förstärkningarna SSK har, är det klar fördel för motståndarlaget. Vi har inte råd med många misstag och måste samtidigt få bra utdelning på de lagen vi kan tänkas jobba oss till. Vi måste också jobba hårdare än SSK i 60 minuter, bara då kan vi vinna. Klarar vi det? Bra fråga! Jag hoppas verkligen det, om ett dygn vet vi.

---

Flera matcher i Hockeyallsvenskan ikväll med uppdaterad tabell i statistiksektionen.


Örebro HK-Leksands IF 0-2
BIK Karlskoga-Karlskrona HK 3-2
Tingsryds AIF-Djurgårdens IF 0-2
Mora IK-IF Troja/Ljungby 4-2
IK Oskarshamn-Almtuna IS 1-2

Dessa resultat gör tabellläget än mer prekärt för Mif. Fem lag har dragit ifrån lite i toppen. Ett sjätte, Västerås, kan haka på där uppe i morgon om de slår Asplöven borta. Vinner vi i morgon har vi visst häng uppåt, vid förlust måste vi börja titta längst ner. Som sagt, nyckelmatch de luxe! NERVER!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics