onsdag 17 oktober 2012

Viktig seger, trots domarkatastrof.

IF Troja/Ljungby vs. IF Malmö Redhawks 1-2

Det blev en riktig kämpaseger till slut efter att vi tvingats döda oändligt med utvisningar som det kändes. En del var rätt, andra mer tveksamma. Men så är det och inget nytt där. Vad som däremot är en praktskandal, speciellt med tanke på VEM som dömde, är att Trojas mål godkändes. Pucken var uppe i nät bakom mål och därmed skall spelet blåsas av, men icke. Om det är sådana helt absurda brister man får av en domare som är inplockad för att vara elit, ja då kan man lägga ner det och skicka honom omedelbart. Snacka om uselt investerade pengar. Ja, jag tycker att det är för d*ävligt när han som ska höja nivån istället sänker en redan låg sådan. Nog om det, för denna gång.

Jag kryper till korset vad gäller att ställa Pontus Sjögren i kassen, han var verkligen tillbaka på den höga och stabila nivå vi vant oss vid innan de föregående två matcherna. Han borde dessutom fått en nolla ikväll med tanke på amatörmisstaget nämnt ovan. Det var väl annars ingen supermatch på något sätt men tre poäng blev det och de kommer finnas kvar även när denna match är glömd. Det blev på inga sätt den urladdning jag hade hoppats på men man får vara glad för det lilla. Att vi gjorde båda våra mål i pp måste betraktas som en smärre sensation och där gjorde Frederik Storm ett fint jobb med passningspoäng på båda. Det är även dags att börja byta ut andra i pp så det blir någon ordning på det någon gång. För bra är det inte, trots två mål.

Nu är det dags att göra något rejält av detta, vi behöver fler segrar i rad nu. Vi behöver en svit på flera segrar. Nu fick vi en fin start på denna veckan och det hade varit helt perfekt om vi kunde knäppa stora, mäktiga Leksand på lördag. Med tanke på deras rejäla vändning mot Karlskoga ikväll (0-2 till 3-2) i sista perioden kommer de med ett rejält självförtroende och vi behöver ALLT stöd vi kan få från läktaren. Vi måste vara den sjätte utespelaren och påverka domaren i rätt riktning, vi måste alla hjälpas åt om detta ska bli bra. För vi kan göra skillnad, tveklöst. Laget å sin sida måste fortsätta med sitt utmärkta försvarsarbete och SLUTA ta utvisningar i offensiv zon! Vi ska vara heta när vi får chans men inte SÅ heta, det är inte ok! Vi har tre raka förluster hemma, den sviten ska INTE bli längre.

Nu njuter vi av tre poäng ikväll, sen kör vi hårt för mer framgång på lördag. Och jag avslutar med ett intressant konstaterande. Har vi oavgjort efter första perioden, då vinner vi.


---

Övriga matcher i kväll.

Örebro-Västerås 4-1
Leksand-Karlskoga 3-2
Almtuna-Södertälje 1-3

Och all statistik är uppdaterad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics