onsdag 14 november 2012

Bragden i Västerås.

VIK Västerås HK vs. IF Malmö Redhawks 1-4

Jag hade mycket svårt att på förhand se att vi skulle kunna vinna mot Västerås på bortaplan. Jag hade möjligen kunnat se att vi kunde gneta till oss en poäng via oavgjort efter 60 minuter. Det kändes inte bra när matchen kom igång heller, VIK körde som tokar och vi hade fullt upp med att inte bli söndersnurrade. Dock hade vi en kille i buren vid namn Pontus Sjögren som hade gett sig fan på att ge oss en chans oavsett hur det såg ut ute på isen. 

Att det lös 0-0 på tavlan efter 20 minuter var en bragd i sig bara det. Skotten massiva 14-1 och VIK kunde stoltsera med ett puckinnehav på 71%. Dock vet vi som älskar hockey att det kan vara ett dåligt tecken när man inte får utdelning vid så stora övertag. Det dröjde också bara drygt en minut av andra perioden innan Mattias Persson gav oss ledningen och den lilla energikick vi behövde för att orka slita vidare. Vi dödade ytterligare två box (tre i första) innan vi fick vårt första och det vara bara i 16 sekunder innan R.J. Anderson dundrade in 2-0. 

Släkten är värst och när Tim Heed reducerade till 1-2 bara sekunder in i tredje var jag ganska säker på att det skulle bli riktigt tufft att hålla fullpoängaren. Men Västerås hade nog bränt sitt bästa krut samtidigt som vi verkligen hade gett oss fan på att fixa detta. Persson ser till att alla tvivel på det dör när han gör 3-1 med drygt fyra minuter kvar. Sen får Johan Björk göra sitt första mål för säsongen genom att dra in ett i tom bur också, för att riktigt sätta punkt för en bra arbetsdag. Kommer antagligen bli en mycket behaglig resa tillbaka för laget. Trötta ben men med sköna tre poäng i bagaget.

Det var lite så här jag hade sett framför mig att vi skulle uppträda under denna säsong och det har vi förvisso gjort ganska ofta också. Och jag tror att vi kan glömma den långa, mörka svackan vi kom ur för några veckor sedan. Nu när det lossnat för en hel del av spelarna som vi ville att det skulle lossna för, ska det mycket till för att de ska sjunka tillbaka i det otrygga spelet man visade upp under svackan. Jag kan inte säga att resultatet ikväll speglar matchen, det går inte. Men jag kan säga att vi är vassa framför mål nu och det är vi oavsett om vi är utspelade eller ej. 

I och med kvällens seger får vi nosa på de finare placeringarna på allvar. Sjundeplatsen är i vår ägo, åtminstone till i morgon då Mora har chans att ta den tillbaka borta mot Örebro. Men vi kan nu snegla lite uppåt och inte känna pressen underifrån lika starkt. 11 poäng ner under fel sträck och bara 8 upp över det riktigt fina strecket. Ikväll mår man gott, nya tag på söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics