söndag 4 november 2012

En poäng i present från Malmö till Djurgården.

IF Malmö Redhawks vs. Djurgårdens IF 4-3 str

Det jag minns efter denna match är att tomten kom tidigt till Djurgården i år, en tomte i form av Malmö Redhawks. För efter två perioder fanns det absolut ingenting att hämta för stockholmarna, Malmö hade fullständig kontroll på händelserna och behövde bara fortsätta som man hittills spelat. Det gjorde vi däremot inte utan vi slutade spela helt och hållet och det höll givetvis inte. 3-3 med mersmak för gästerna som måste blivit lika chockade som jag och övriga med Malmösympatier över att de hade chans att ta poäng ikväll helt plötsligt.

Men, med tanke på hur hattigt det sett ut i många matcher under hösten känns det ändå som att vi verkligen är på gång nu. Det offensiva spelet ser genast bättre ut när två killar som Robin Alvarez och Mattias Persson bubblar av självförtroende. Och det är viktigt att de spelare vi faktiskt har som kan göra skillnad också gör det, för vi har bra många spelare som är och alltid kommer vara trubbiga. Men med understöd av roliga färgpennor kan även de trubbiga pennorna göra stor nytta framåt så att säga. Nu känns det istället som backspelet är lite halvrisigt. Framför allt Stefan Lassen och Philip Hersby har det riktigt jobbigt mot skickliga spelare, medan en liten unge som Rasmus Andersson spelar som om han vore Lidas stundtals. In med Emil Carnestad nu, han måste få spela på bekostnad av en av danskarna så är det bara.

Domaren måste nämnas. Hur han kan låta två rena överfall gå ostraffade samtidigt som han plockar för en massa småskit är bara så dåligt. Hög klubba på Ludvig Rensfeldt som jag tänkte att han kanske missade på grund av spelare i vägen. Men på reprisen ser man tydligt att domaren har helt fritt synfält över situationen, uselt givetvis. Sen Landeskogs dåliga tackling på Alvarez vid sargen, som domaren står i Viasat och erkänner att han borde tagit på. Men snälla se då till att göra det UNDER matchen! Så tröttsamt att behöva engagera sig i sådant här. Inte för att det avgör matchen för det klarar vi så bra själva, utan för att man SKA åka ut för sådant. 10 gånger av 10, 365 dagar om året!

Nu får vi i varje fall gå till uppehåll med en betydligt bättre trend än vi hade för några veckor sedan. Vi parkerar på en sjätte plats i tabellen sett över de fem senaste matcherna och kan vi hålla oss jämna där kan vi kanske utmana om den där sjundeplatsen till slut. Det känns hur som helst riktigt bra att vi har fortsatt köra med laget utan någon "Mif-panik" och att laget svarat på förtroendet genom att ta sig ur sin djupa svacka. Från ett av seriens sämsta pp-lag till näst bäst. Från att inte göra några mål, till fin utdelning. Att defensiven blivit lidande kanske vi måste leva med med denna trupp. Men hellre mer mål åt båda hållen för i försvarszon vinner vi trots allt inga matcher.

Drygt en veckas uppehåll nu, kanske inte helt optimalt när vi är inne i en bra trend. Hoppas vi kan konservera formen och rätta till det vi kan rätta till och komma ut ännu bättre den 12/11 mot Tingsryd.

---

Övriga matcher ikväll.

Leksand-Södertälje 1-2 sd
Västerås-Oskarshamn 6-2
Karlskrona-Asplöven 4-2
Örebro-Troja 3-4

Statistiken uppdateras efter hand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics