onsdag 28 november 2012

Formtoppat och effektivt Mif tog ny, enkel hemmaseger.

IF Malmö Redhawks vs. IF Troja/Ljungby 7-3

Vad ska man säga, vi är nästan obehagligt effektiva just nu. Troja bränner iväg 38 skott under matchen och gör tre mål, en ok om än inte bra utdelning. Vi skickar 19 skott på mål och gör sju mål, det är effektivitet av ren elitklass. Annars var det lite nerver ett tag när Troja gick snabbt och olustigt från 0-4 till 2-4 och Mif tog time out. Men efter 5-2 kändes det som vi hade tillräckligt bra koll på händelserna och tredje perioden var egentligen bara en defilering in i kaklet.

Alexander Ribbenstrand gjorde comeback i laget efter över ett års frånvaro, eller rättare sagt satt han ombytt på bänken. Men att han får vara med så långt innebär givetvis att han nu är med och konkurrerar om plats i laget, som förvisso går som ett självspelande piano och då ändrar de flesta tränare inte på något. Men oavsett det känns det kul inte minst för Alexander  att han nu är med i hetluften på allvar igen.

Ganska bra med folk på plats med tanke på vilket lag vi mötte och vanlig, trött novemberonsdag. Och jag tror inte många ångrar att de masade sig ut till arenan. Och folket, de med Malmösympatier åtminstone, följer nu ett lag som tagit poäng i de sju senaste matcherna och är seriens formstarkaste lag med +23 i målskillnad under dessa matcher. Jag är fortfarande förundrad hur självförtroendet kan svälla från det lilla och rädda lag vi var när det gick som knackigast i början. Förundrad och stolt! Nu njuter vi av denna seger ett dygn eller så, sen väntar betydligt större uppgifter. Betydligt större!

---

Övriga matcher ikväll:

Mora-Tingsryd 5-1 (två strutar av nye gästarbetaren)
Oskarshamn-Asplöven 5-2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics