fredag 30 november 2012

Magiska november avslutades med full pott.

Leksands IF vs. IF Malmö Redhawks 2-4

Ja, vad ska vi säga? Just nu studsar det verkligen våran väg. Inte en enda nollpoängare under hela november och den näst svåraste bortamatchen slutade med 3 poäng ikväll. Jag räknar Karlskoga som den absolut svåraste. Vi kom ut något nervösa kändes det som med en del fippel med pucken. Samtidigt spelade vi genom hela matchen väldigt disciplinerat och gjorde det så svårt vi bara kan för Leksand att få till något spel på våran planhalva. Men ganska omgående visade det sig att Leksand inte hade sin bästa dag i eget försvar. Ganska stillastående backar gjorde att vi började göra lite små kvicka instick och skapade oreda. Att Sebastian Meijer håller sig framme efter att Jens Olsson nästan löjligt enkelt plockade pucken av Patrik Hersley och lägger in 1-0 är garanterat en stor anledning till att det blev seger till slut.

Vår kära importdomare dömde sedan bort ett solklart 2-0 i början av andra perioden, något han bad om ursäkt för efter matchen i Viasats sändning. Han trodde helt enkelt att Erik Hanses hade blockerat vilket var fel. Men, för ovanlighetens skull, skipades rättvisa helt omgående när Magnus Häggström la en perfekt macka till Olsson som sköt direkt och 2-0 kändes helt i sin ordning. Jag ska inte säga att Leksand inte hade chanser, de hade ganska bra med chanser och ÖPPNA chanser. Men ikväll var dalalaget nästan sjukligt ineffektiva och spelade dessutom över allt för ofta istället för att bara bomba på mål. Samtidigt, vi gör det bra och sliter som små djur för att hålla de vita borta från mål. Vi lyckades så bra vi kan förvänta oss. När Nicklas Jadeland på ett enkelt och mycket snyggt sätt lägger in 3-1 kändes det som det var avgjort. Trots att det då var drygt 25 minuter kvar.

Men, ett generalfel begicks i början av tredje. Vi bevakade en tvåmålsledning med 20 minuter kvar. Det är något vi inte ska försöka oss på mot ett så pass skickligt lag som Leksand och de fick bra tryck på oss. Hade de lyckats gör mål där, hade vi antagligen varit riktigt illa på det. Istället rider vi ut stormen inklusive ett boxplay med tur och skicklighet. Vi sticker upp i bland och vid ett sådant tillfälle får Robin Alvarez pucken och tappar den, något som lurar Leksandsförsvaret. Alvarez tar tillbaka pucken och kan enkelt sätta helt avgörande 4-1. Sen tillåter vi hemmalaget att få göra 2-4 med knappa minuten kvar, kändes onödigt men betydde ingenting i slutändan.

November är slut och här kommer tabellen som den ser ut om man bara räknar matcherna i november.
November 2012
Vad ska man säga? Vi har varit allt det vi inte var föregående månad då vi bara tog 11/30 poäng. Det kan gå brutalt snabbt i hockey och därför gäller det att vi inte låter det gå oss åt huvudet. För vi kan absolut vara tillbaka på den mindre smickrande nivån om vi inte fortsätter gör jobbet som vi gjort under november. Å andra sidan har Ulf Taavola sagt att laget ska bli bättre och bättre och det verkar stämma hittills. De flesta som ska kliva fram gör det och de som man kanske inte trodde på kliver också fram. Strålande månad men på onsdag börjar vi om på noll, Örebro kommer på besök och då spelar inte det som skett någon roll längre. Då gäller det att köra igen!

---

Kvällens övriga matcher:

Troja-Södertälje 1-2
Tingsryd-Oskarshamn 4-6
Almtuna-Mora 1-3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics