lördag 24 november 2012

Malmö bjöd på fredagsfest när SSK:s svit slaktades.

IF Malmö Redhawks vs. Södertälje SK 5-0

En lycklig arena kokar efter 5-0 mot SSK.

Vi var ganska många, om än för få sett till underhållningsvärdet, som tog oss till Malmö Arena igår kväll för att starta helgen på det bästa sätt man kan. Två rejält formtoppade lag ställdes mot varandra och det skulle skulle säkert bli jämt, tufft och en del känslor. Och matchen i sig var en ganska jämn historia om vi ska vara ärliga. Men det fanns vissa avgörande skillnader mellan lagen. Vi hade Pontus Sjögren (första nollan för säsongen) och det hade inte SSK. Våra backar kändes överlag mer hemma än SSK:s som allt som allt för ofta blev överspelade för deras skull. Vi hade en för kvällen GLÖDHET Henrik Hetta som till varje pris ville göra och gjorde mål när chans fanns...eller egentligen inte fanns.

Så som Mif visade upp sig på hemmais igår är det vi vill se dem. Med det spel och den inställning laget klev ut på banan igår kan jag köpa förluster alla dagar i veckan. Att se Sebastian Meijer täcka skott när matchen för längesedan var avgjord gör att mitt hockeyhjärta fäller glädjetårar. För att inte tala om Rasmus Andersson. Pågabläran är 16 år ung men spelar som en rutinerad landslagsräv under stora delar av matchen. Helt orädd och med ett självförtroende och rutin(?) han inte borde ens veta namnet på vid hans ålder. Ber till alla gudar som finns och funnits att vi får njuta av den killen fler år i Malmö. Att han dessutom blir uttagen i Viasatfemman är som en mysig liten bonus för honom.

Bästa betyget på Mif:s uppträdande och spel fick vi ändå från den fån början lilla SSK-klack som vid slutsignalen inte längre fanns på plats. Alla hade satt sig och flera gick innan matchen var slut. Tråkigt för dem men otroligt skönt för oss andra i borgen. Det var för övrigt en riktigt skön stämning på läktaren från start till mål igår. Inte många minuter det var tyst igår, något säkert själva dagen och det faktum att lönen landat hos de flesta hjälpte till med. Jag är otroligt glad att jag såg matchen på plats igår för detta var en av de absolut bästa matcherna upplevningsmässigt sedan första derbyt i Malmö Arena.

Vi slog SSK:s svit i spillror, vi förlängde vår hemmasvit OCH vad viktigare är. Vi bevisade att statistik bara är statistik. Innan igår hade vi bara vunnit en av sex matcher där vi haft en ettmålsledning efter första perioden, vilket är lite udda med tanke på att vi vunnit samtliga matcher där det är kryss efter första. Just nu, är vi inne i en så härlig formtopp att man inte trodde att vi kunde komma dit. Efter första tio matcherna var vi fyra poäng från negativt kval, nu är vi femton poäng från det strecket och har istället bara fem poäng upp till direktplats. I varje fall fram tills efter Västerås mött Aplöven på söndag. Fortsätter vi spela som igår resten av säsongen kommer INGEN kunna gnälla oavsett var vi landar i tabellen!

---

Övriga matcher igår:

Karlskrona-Karlskoga 2-6
Tingsryd-Djurgården 0-2
Almtuna-Oskarshamn 4-1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics