lördag 3 november 2012

Maratonveckan ska i hamn.

Efter virvelvindsviktorian mot Asplöven är det hög tid att komma ner på jorden igen och ta denna matchtäta vecka i hamn. Stora, stolta Djurgården kommer på besök igen för sista gången(?) denna säsong. Jag tar inte till för stora ord om deras säsong hittills får betecknas som en smärre katastrof. Jag var själv ganska säker på att man skulle leka sig till en direktplats till Kvalserien, något som nu mer känns som en ren utopi. Gissar att "Stockholms stolthet" istället kommer att få slita riktigt hårt för att ta sig till play off.

Vi minns förra mötet, där vi gjorde det bra men tappade segern i sista perioden. Hur ska vi vinna i morgon? Enkelt uttryckt ska vi fortsätta spela precis som vi gjorde igår. Med hög intensitet och bra avslut, samtidigt som vi är med i hemjobbet. Enkelt och inga konstigheter, i teorin. Skillnaden är givetvis att Djurgården är ett lag med så mycket mer sparkapital i kunnande och skicklighet än Asplöven att en jämförelse rent av känns löjeväckande. Det gäller att vara med från första till sista nedsläpp, noggrannhet, vilja och mod hela vägen. Hade varit OTROLIGT skönt att plocka en seger inför uppehållet som väntar efter matchen. Faktum är att en seger också innebär att vi går om Djurgården i tabellen, det hade smakat mumma.

Enligt rapporter kommer vi fortsätta med exakt samma lag som sist, vilket känns helt i sin ordning. En annan glädjande nyhet är att Alexander Ribbenstrand kommer spela med J20 i morgon. Ett år utan spel och vi kan bara hoppas att han håller ihop och vi får ett efterlängtat nyförvärv utan kostnad vad det lider.

---

En match i serien ikväll, Karlskoga smiskade Mora med 4-2. Statistiken är uppdaterad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics