tisdag 27 november 2012

Matchdags igen och chans att utöka sviten.

Imorgon kommer de vitröda smålänningarna på besök för att försöka krossa våran svit på sex raka hemmasegrar. Ni vet hur det är, ju längre en svit blir desto närmre en förlust kommer vi. Vi är femte bästa hemmalag i serien och Troja är lämpligtvis femte bästa bortalag. Troja har revansch att utkräva efter att vi slog dem med 2-1 i säsongens första möte uppe i Ljungby. Samma resultat som de föll med i förra matchen mot Mora. Vi krossade Södertälje som ni garanterat minns, en match jag sent ska glömma.

Vad krävs för seger då? Tja, som i alla andra matcher måste vi göra fler mål än motståndarna. Nej men ärligt talat gäller det att köra 100% från första nedsläpp till slutsignal, sen får man se hur långt det räckte. Huvudsaken är att vi kör, kör, kör och sen kör lite till. Jag har svårt att tro på en match där vi spelar som i trans under långa stunder, som mot SSK. Det kommer vara förre åskådare, Troja är inga publikmagneter på något sätt. Det är inte fredag och lönehelg utan onsdag i sista novemberveckan. Folk är trötta och vill bara sitta ner och låta sig underhållas lite. Alltså kommer laget få klara sig utan en kokande arena. Något de inte ska ha några problem med. Jag anser att vi ska kunna spela likadant inför tomma läktare som fullsatt arena. Men det är jag det.

André Burakovsky finns tillgänglig igen (spelade med J18 ikväll med 2 mål och 2 ass som resultat) och även Alexander Bergström ska kunna spela. Exakt hur laget formeras får vi se i morgon, har dock svårt att se några större förändringar från fredagens viktoria. Något som troligen innebär att R.J. Anderson börjar på bänken vilket känns mindre bra. Givetvis bör en import spela på två femmor, minst. Nå, tränarna tar ut det lag de anser bäst och det är deras jobb. Om ett dygn vet vi, sju raka segrar hemma eller bruten svit.

---

Kvällens matcher slutade som följer:

Västerås-Örebro 4-2
Karlskoga-Leksand 3-4
Södertälje-Almtuna 4-1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics