tisdag 20 november 2012

Poäng med hem från Karlskoga.

BIK Karlskoga vs. IF Malmö Redhawks 3-2 e.str

Jag vågade inte riktigt tro på poäng inför kvällens match, Karlskoga i en hysterisk hemmaform borde vara för tufft även för oss i god form. Men vi fick precis den start man behöver när Henrik Hetta gav oss ledningen. Ett mål där junioren Joel Kellman fick en assist i sin första riktiga match. Annars var det en match där Axel Brage fick jobba hårt matchen igenom och han gjorde det bra. Som vanligt uppe i Karlskoga duggade utvisningarna tätt, för bortalaget. Det krävdes dock 5 mot 3 för att Karlskoga skulle kunna utnyttja sina pp ikväll. 6 av 7 box fixade vi alltså, mycket bra där. Samtidigt utnyttjade vi 1 av 3 pp vilket även det är bra.

Poängen vi tog gör att det kommer krävas att Troja vinner med 11 mål för att knuffa ner oss under PO-strecket när omgång 23 är färdig. Så jag "sticker ut huvudet" här och nu och säger att PO-platsen är intakt efter 23 omgångar. Men det ska här och nu sägas att den största prövningen återstår denna vecka. Att plocka en pinne uppe i Karlskoga är en sak och en fin bonus. Men det blir inte mycket värt om vi inte kan ta minst två poäng hemma mot SKÅLLHETA Södertälje på fredag med i skrivande stund sju raka segrar. Återstår att se om Pontus Sjögren återgår till burväktande och överlåter båsdörren till Brage igen eller om den senare spelade till sig en match till ikväll? Jag skulle sätta mina pengar på Sjögren.

---

I kvällens andra match blev det en rejäl vändning då Leksand plockade upp 1-4 till seger med 6-5 efter straffar. Statistiken uppdateras efter hand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics