söndag 9 december 2012

Fjärdelinan räddade tre poäng.

Karlskrona HK vs. IF Malmö Redhawks 3-5

Sista matchen innan landslagsuppehållet är avklarad och det blev tre poäng precis som det skulle bli, det blev dock inte lätt. Speciellt på grund av att vi dels tog allt för mycket riktigt odisciplinerade utvisningar, bland annat i offensiv zon där Magnus Häggström var stor syndare. Tio boxplay av olika längd blev det och det kostade oss två mål i baken. Samtidigt fick vi spela pp fem gånger och inget av dessa gav utdelning. Sen kan man, som vanligt, diskutera hur pass domaren skötte sig men det är som vanligt meningslöst. Vi har den standard vi har och jag vet inte hur det ska bli bättre utan mer pengar. Just pp som ett tag var så bländande bra har varit nästintill helt uddlöst på slutet och detta är något ledarstaben måste jobba riktigt hårt med under uppehållet.

Vi tog ledningen och KHK kom tillbaka, så såg det ut matchen igenom. När KHK gjorde 3-3 med drygt tio minuter kvar började jag till och med känna en oro för noll poäng. En helt obefogad oro skulle det visa sig eftersom fjärdelinan med Roger Ohlsson (2+1), Henrik Hetta (0+2) och Frederik Storm (2+2) klev in och gjorde två snabba sista fem. Denna kedja är absolut det stora utropstecknet i årets upplaga av Malmö Redhawks. Det var nog få, mig inräknad, som såg att någon större produktion skulle komma från deras klubbor. Fullständigt älskar när spelare går in och bara kör och visar att de är minst lika mycket värda som större namn om vi säger så.

Men, som sagt, det känns viktigt att laget jobbar med de problem man faktiskt har för tillfället. Vi behöver verkligen kunna hålla uppe spelet längre stunder än idag och och överhuvudtaget på senare tid. Nu är KHK ett betydligt sämre motstånd än de lag vi mött på senare tid och därmed betydligt mer förlåtande än exempelvis Mora och Örebro vi också mött i veckan. Jag ser därför fram emot ett lag med mer energi och betydligt högre disciplin som tar sig av Oskarshamn hemma i Malmö om nio dagar.

---

Övriga matcher:

Leksand-Tingsryd 2-1 sd
Karlskoga-Almtuna 3-2
Oskarshamn-Mora 7-4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics