tisdag 25 december 2012

Lite hockey väntar mitt i julefriden.

Det finns säkert ungefär lika många sätt att fira jul som det finns människor som firar just jul, give or take. Själv bara älskar jag att slappa och dega, ganska precis som vanligt alltså. I morgon kommer det ett litet hockeyinstick i degandet, även om man givetvis kan dega även under hockey. Men det är så svårt för mig att slappna av när Mif spelar match, då är alla sinnen på helspänn och nerverna är på helspänn. Så, i morgon eftermiddag kommer jag få pausa julefriden med lite nervöst och spännande hockeytittande när vi besöker mäktiga Djurgården i deras hemmaborg.

Eftersom Rasmus Andersson valt att lämna U17-landslaget för lite mer potenta uppgifter behöver vi inte klara oss utan honom vilket känns bra. Och laget ser ut att kunna bli ganska exakt samma som senast i förlusten mot Asplöven. Vad som förhoppningsvis INTE blir samma som mot Asplöven är spelet, vilket givetvis kommer innebära storstryk mot ett skickligt lag som DIF. Det gäller att vi höjer oss inte en utan flera nivåer och kör på rejält. Så jag hoppas att det inte skvalpar omkring lika mycket härlig julmat i spelarnas magar som min, då blir det inte roligt vågar jag lova. Jag hoppas på en rejäl och fartfylld tillställning, vilket är ett måste för oss om vi ska kunna sätta press på deras backar.

Både DIF och Mif har spelat 31 matcher och vi stämplar båda in på 52 poäng, alltså är matchen HYPERVIKTIG. Tittar vi på formtabellen över de senaste fem matcherna ser det inte helt lovande ut för oss. Vi har 7 poäng och -3 medan DIF har 12 poäng och +8 under dessa matcher. Det är hög tid att vi kommer upp i nivå igen och börjar producera i pp samt släppa in lite mål. Om ett dygn vet vi. Kämpa MALMÖ!

---

Under julen har det också blivit klart att Tomas Kollar stannar i ytterligare två säsonger, en viktig ledare som gör det man kan förvänta sig utan gnäll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics