onsdag 5 december 2012

Mediokert Malmö krossat av Örebro.

IF Malmö Redhawks vs. Örebro HK 1-5

Nej, det blev inte ytterligare en seger mot Örebro. Istället blev det en enkel bortaseger mot ett Mif där inte mycket fungerade ikväll. Det var som att det mesta gick fel efter att Magnus Häggström åkte ut efter drygt sex minuter in i första perioden. Fram tills dess var det ett brutalt spelövertag för Malmö som knappt släppte Örebro ur egen zon. Efter att ha fixat boxplay var det Örebro för hela slanten och de två mål de fick var möjligen skitmål men helt rättvisa.

Andra perioden var lite mindre dålig, även om spelet fortfarande var stabbigt som aldrig förr. men när vi fick vi utdelning i pp började vi komma upp och ta över men fick inte några mål eller de där riktigt skarpa chanserna. Istället går Örebro upp och gör två lekande enkla mål till och redan där är givetvis matchen över. Felpass, spelare som faller, felpass så Örebro kommer tre mot noll. Ja ni förstår själva, det liknade ingenting ikväll. DESSUTOM gick det så långsamt, långsamt där ute.

Örebro sätter dessutom en femma i sista för att fullborda förnedringen och vi tillåter dem att plocka sin första seger i Malmö Arena. Hade inte gjort mig något om det inte hade varit för att vi inte i närheten stod för en acceptabel insats. Örebro gör ingen stormatch på något sätt, men åker ändå hem med en kross i bagaget. Gravt underbetyg åt oss givetvis och denna match måste glömmas omgående. Finns absolut ingenting att ta med sig från denna kväll, om vi bortser från att den är facit på hur vi ALDRIG får spela ishockey då.

Snacka om att vi vaknat upp i en ny månad och snacka om att det kommer bli en tuff vecka. Nu bör vi vinna mot både Mora och Karlskrona borta för att vi ska nå de sex poäng denna vecka borde ge. Från medvind till massiv motvind på sextio minuter. Make or break på fredag mot Mora, ny förlust och jag tror vi kan komma in i en negativ svit på allvar. Vi såg tydligt idag hur lite som behövs för att vi ska bli oroliga och stillastående. Hoppas jag har jättefel, men just nu känns det som att vi kommer behöva jobba kopiöst för att komma på rätt spår omgående. Ikväll var det en riktigt, riktigt dålig förlust. En förlust som kan få spelare att börja fundera igen och det är samma sak som att de blir dåliga hockeyspelare.

---

Övriga matcher:

Leksand-Karlskrona 4-0
Karlskoga-Asplöven 3-0


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics