onsdag 26 december 2012

Rådbjer hade stor show på Hovet.

Djurgårdens IF vs. IF Malmö Redhawks 4-5 e.str

Annandagshockey, två gamla storlag med samma poäng i tabellen. Upplagt för en riktig holmgång inför 7000 pers. Och visst, matchen blev ganska spännande där lagen följdes åt och turades om att pressa varandra. Där vi inte direkt övertygade i försvaret och stundtals satte brutal press på Djurgårdens backar på andra hållet. Djurgården har ganska många skickliga och mycket skickliga spelare till och med, men många av dessa är inte direkt sprinters om vi säger så. Faktum är att Djurgården på intet sätt behöver hjälp eller assistans av domaren för att utmana om poäng, men Ulf Rådbjer tyckte uppenbarligen inte så.

För hur glad och stolt jag än är över hur vi krigade, aldrig gav upp och kämpade oss till 2 poäng på bortais mot en av våra motståndare i samma nivå i tabellen. Så är det Rådbjers helt osannolikt bedrövliga nivåer, matchen igenom, jag minns tydligast. Från att ta för allt, till att ta för ingenting och där emellan döma ut ett matchstraff för en riktigt snygg och helt regelrät tackling av Philip HersbyFredrik Bremberg. För spelarna måste det vara snudd på omöjligt att veta hur man ska bete sig på isen och jag vet inte om jag nämnde matchstraffet... Ni som inte hade möjlighet att se matchen kan njuta av en riktigt fin tackling här och den är, om möjligt, ännu snyggare i slow motion. Och finns det någon, jag säger någon som kan få den till en knätackling eller ens i närheten av en sådan? Nej, jag tänkte det. Jag har bara ett ord att säga som passar, K A T A S T R O F!!! Här gnälls det om smutsiga tacklingar, armbågar och annan skit. Men hur uppmuntrar vi en spelare som verkligen utdelar en klockren tackling? Jo, vi ger honom matchstraff! Säger det igen, K A T A S T R O F!!!

Vad som hände efter denna tackling (och den obligatoriska kompensationen DIF åkte på i det pp som följde)? Jo Ulf Rådbjer UPPHÖR att döma, han släpper ALLT han plockat för innan i resten av matchen. Ja, jag vet att jag sagt att det är lika för alla och bla, bla, bla. Men idag, mina vänner. Idag var det något så överjävligt bedrövligt dömt att jag inte ens i mina vildaste fantasier trodde att det var möjligt. Jag tackar alla gudar för att DIF inte fick göra mål eller avgöra matchen under den utvisningen matchstraffet gav. I och med att det inte blev så, fick inte domaren avgöra denna match. Utan spelarna fick till slut göra upp utan hans USLA inblandning i händelserna. Då kunde jag faktiskt köpa att det blundades för flera klara utvisningar i tredje perioden. Faktiskt tycker jag det är dags för Ulf Rådbjer att lägga av med dömandet, för om dagens match gav någon som helst fingervisning om vart han befinner sig i karriären. Då är det bara att inse, karriären är över.

Sammanfattningsvis är jag glad för två poäng som straffar till slut gav oss, men jag är VANSINNIG på hur amatörmässigt en match får ledas i landets näst högsta serie.

---

Övriga matcher i eftermiddag:

Almtuna-Karlskrona 5-1
Oskarshamn-Västerås 0-2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics