söndag 9 december 2012

Sista matchen innan uppehållet.

Nej, veckan har inte alls blivit vad vi hoppats på. Mitt mål för godkänd vecka, sex poäng,  kommer inte uppnås. Först storförlust hemma mot Örebro och sen en bara till hälften genomförd match mot Mora har resulterat i en ynka inspelad poäng. I eftermiddag väntar den sista matchen innan landslagsuppehållet. En match som kommer spelas mot tokjumbon Karlskrona. Blekingelaget som idag har oändliga 12 poäng upp till säker mark har verkligen inte varit den nykomlig jag bland annat trodde. Jag trodde absolut att de skulle kunna kriga om att hålla sig kvar, utan kval. Istället trodde jag att sen inbjudna Asplöven skulle vara tokjumbo. Det faktum att det är tvärt om är givetvis en tjusning med sporten.

Nå väl, det faktum att Karlskrona ligger där de ligger och så otroligt långt efter innebär också att de kan börja spela ganska avslappnat nu. De börjar givetvis, även om det inte uttalas utåt, bli mycket väl medvetna om att det med största sannolikhet kommer vankas kvalspel framåt vårkanten. De kan därför slappna av och bara köra och göra det bästa av en hopplös situation i årets Hockeyallsvenska. Alltså kan mycket väl detta jumbolag bli en absolut mardröm för Mif i eftermiddag. För vi har press på oss, vi har som uttalat mål att vara topp sju. Vi är precis sjua idag men två lag under är inom en poäng och det flåset känner absolut laget av. Speciellt med tanke på att det gått lite knackigt här på slutet och att pp börjar hacka ordentligt igen.

Men, om vi kör vårt race och spelar vårt spel som vi ska spela det. Då kommer vi vinna i eftermiddag, eller vi kommer åtminstone ha gjort en match som vi borde vinna. Sporten är inte fullt logisk som ni vet. Såg DIF-SSK igår, en match DIF vann med uddamålet men sett till spelet borde vunnit med minst 3-4 mål. Jag känner absolut en viss nervositet, jag minns tydligt hur det gick sist vi skulle upp och "hämta hem" tre poäng mot Karlskrona. Förlust med 3-1 och inte en endaste pinne med hem.

Karlskrona är seriens sämsta hemmalag. Endast 4 segrar på 13 försök, vi är seriens nionde bortalag med 6 segrar och 7 förluster. Klockan 16:00 släpps pucken, det är dags att ta tag i detta nu och bryta den förlustsvit vi påbörjade i Mora. Den ska ta slut i dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics