lördag 8 december 2012

Tröstpinne med hem från Mora.

Mora IK vs. IF Malmö Redhawks 3-2 e.förl

Det blev inte en lika trevlig fredag som för en vecka sedan uppe Dalarna, å andra sidan var vi inte heller med från början ikväll. Mora körde fullständigt över oss i första där det dröjde mer än halva perioden utan att vi fick ett skott på mål. Detta trots ett pp, som börjat gnissla betänkligt i maskineriet på slutet. Att vi kommer undan första perioden med bara 1-0 i baken får ändå betraktas som ganska starkt.

I andra perioden får vi se en total scenförändring efter några minuter, Mif växlar ner, sköljer över Mora och visar det spel som vi vill se i 60 minuter. Det dröjer en stund men utdelningen kommer, två gånger om och där trodde jag faktiskt att vi skulle kunna ta segergreppet om Mora. Men så blev det inte. med god hjälp av domaren. Men, det är som det är med den saken som jag brukar säga. Det jämnar väl ut sig i det långa loppet antar jag. Men att Mora får två straffar med sig. Där den ena, med mitt visserligen färgade öga, kändes väldigt märklig av många anledningar.

Hur som helst kvitterar dalmasarna på den ena av dessa straffar i sista akten, genom en av deras semesterfirare. Inte mycket att säga om det för övrigt, det är upp till varje lag att avgöra om man vill ta hit lyxlirarna...och jag är inte bitter. Det är självklart att Mora har åtskilliga poäng de aldrig haft utan sina gästarbetare och det är poängen som är det viktiga i denna bransch. Både Mif och Mora hade chanser i olika delar av matchen att dra ifrån så 2-2 efter 60 minuter får ändå ses som helt rättvist. Att sen Mora avgör i sudden och plockar bonuspoängen får också anses som rättvist eftersom vi inte spelade första delen av matchen. Axel Brage gör det för övrigt riktigt bra stora delar av matchen, en kanonkille att ha som backup helt klart.

Nu är det, tröstpoängen till trots, en nu svit på gång. En förlust är ingenting, två är en svit. Frågan är hur lång denna förlustsvit ska bli? Svar kommer redan i morgon så "stay tuned".

---

Övriga matcher igår:

Örebro-Karlskrona 5-2
Asplöven-Leksand 2-6
Tingsryd-Karlskoga 1-4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics