torsdag 3 januari 2013

Enkel seger mot ett osannolikt blekt Västerås.

IF Malmö Redhawks vs. VIK Västerås HK 3-1

Med tanke på frånvaron trodde jag att Mif skulle få det riktigt svettigt och kämpigt mot VIK ikväll. Jag kunde inte ha mer fel. Det behövdes en period av frisk offensiv och sen var matchen över. När Mif i tredje, med 3-1 i ryggen, spelade 100% på resultat och VIK fick äga pucken hände ingenting. Perioden bara försvann och bortalaget hade mer eller mindre ingenting att komma med. Ytterst, ytterst förvånande att ett topplag kan spela så fantastiskt blekt som Västerås gjorde. Givetvis är det bara att tacka och ta emot. För hade VIK spelat det spel vi såg förra gången de var på besök, hade det antagligen blivit mycket tufft att hålla tvåmålsledningen i sista perioden.

Nu fick vi den start vi önskade och behövde på det nya året. Hoppas innerligt att vi kan rida på den starten under lång tid framöver. Men vi måste också inse att dagens spel i tredje perioden knappast räcker till många poäng. Förhoppningsvis får vi tillbaka folk till nästa match, som är redan på lördag. Och förhoppningsvis var det inget allvarligt som gjorde att Johan Björk fick avbryta matchen. Känns inte optimalt på något sätt om vi skulle få ännu en back på skadelistan. Å andra sidan får i det fallet både Emil Carnestad och Alexander Ribbenstrand fler möjligheter att visa upp sig och spela de där matcherna de så väl behöver för att konkurrera på allvar vid fullt lag.

För att sammanfatta kvällen. Stark första akt där vi var effektiva och fick bra utdelning i pp. En ok andra period där vi inte fick utdelning och en temposvag avslutningsakt där vi ändå förvånande enkelt höll VIK utanför oss. En matchbild som givetvis inte friade till publiken på något sätt och antagligen uppfattades som ganska tråkig av de flesta. Men, i det långa loppet är det poängen och segern som kommer minnas. Och det mina vänner, kommer i slutändan betyda ökande publiktillströmning. Man vill gå hem glad och med segerns sötma i munnen, då kan man köpa avslagna matcher någon gång emellanåt.

---

Övriga matcher ikväll:

Troja-Asplöven 7-2
Oskarshamn-Leksand 3-4 sd
Almtuna-Tingsryd 0-1
Mora-Örebro 4-3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics