fredag 11 januari 2013

Kanontuff utmaning väntar.

Imorgon väntar en av seriens absolut tuffaste bortamatcher, Södertälje borta. SSK som just nu är seriens bästa hemmalag med endast 3 förluster på hela säsongen och dessutom fyra raka segrar. Senast de gick av isen helt utan poäng på hemmabana var 27/9 när Leksand tog med sig alla tre hem. Visserligen kommer de närmre en förlust för varje dag som går, men om Mif ska kunna vara det laget som står för den kommer det krävas en helt fläckfri insats. Det kommer också krävas att Pontus Sjögren agerar mur samtidigt som anfallet är otroligt effektivt. Det är överhuvudtaget väldigt många variabler som MÅSTE stämma för att det ska gå Mif:s väg i morgon. Jag vill tro på seger, men det känns nästan övermäktigt.

Det verkar som att Robin Alvarez skickas ner i fjärdelinan samtidigt som Frederik Storm och Henrik Hetta tar hissen upp till förstalinan tillsammans med Ludvig Rensfeldt. Både Storm och Hetta har förtjänat den uppgraderingen av status, nu gäller det att förvalta förtroendet för att slippa ta hissen ner igen. Samtidigt gäller det för Alvarez att komma in i matchen igen, han kan och ska bidra mycket varje kväll och varje byte. Med rätt inställning är han snart tillbaka högre upp igen, med fel inställning kan han vara där för att stanna. André Burakovsky är inte med i morgon utan spelar med J20.

---

Har inte nämnt det men jag måste säga att det känns MYCKET bra att ha Axel Brage klar för kommande säsong också. Nu är det lugn och ro i målvaktsfrågan och båda kan koncentrera sig fullt ut på Malmö utan att fundera på nästa säsong också. Överhuvudtaget är det fint att det kommer så många förlängningar så här tidigt. En synnerligen ovanlig stabilitet i Malmösammanhang. Känns ovant, bra men ovant.

---

Två matcher ikväll:

Örebro-Leksand 2-3
Karlskoga-Karlskrona 4-2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics